Osobni razvoj

MLADIĆU, MOŽEŠ TO POBIJEDITI

Crvena uzbuna! Podignite štitove! Na sličan način, kao kapetan Picard kad bi povikao kod približavanja opasnosti, kad se privlačna žena približava tvome oboru, tvoj obrambeni perimetar mora odmah odgovoriti: Crvena uzbuna! Podignite štitove!

Foto: Pixabay, muntazar mansory

 

Ako nekoga smatraš privlačnim na opsesivan, spolni način, tvoja je prva linija obrane ispravan način razmišljanja, a to je ovaj: Ova privlačnost prijeti mojoj intimnosti s Kristom.

Um je jak

Možda ti se to ne čini prijetećim na početku privlačnosti, kad se sve čini nevinim. Samo se zabavljaš, istražuješ stvari u svojim mislima i glupiraš se. No zapamti, um je jak, i kao što je to bilo s Jakeom i Ginom, privlačnost se može brzo oteti kontroli i uništiti tvoje duhovne odnose.

Nemam pravo misliti na ove spolne stvari. Reci to sebi jasno, odlučno i često

Tvoja je druga linija obrane da izjaviš: Nemam pravo misliti na ove spolne stvari. Reci to sebi jasno, odlučno i često. Ti čak i ne poznaješ ovu djevojku! Tko si ti da je u biti siluješ u mislima?
Treća linija obrane jest pojačati vlastiti oprez. Sjeti se televizijske serije Zvjezdane staze. Što je učinio kapetan Picard kad se približila opasnost? Povikao je: „Crvena uzbuna! Podignite štitove!” Na sličan način, kad se privlačna žena približava tvome oboru, tvoj obrambeni perimetar mora odmah odgovoriti: Crvena uzbuna! Podignite štitove!

Ne zadržavaj se na njezinoj ljepoti kradljivim pogledima ili ležeći u krevetu maštajući. Nemaš pravo na to

Odvrati oči. Vidio si kako prolazi tvojim oborom i kako te fizički privukla. Izgladni ovaj požudni dio privlačnosti odvraćanjem svojih očiju. Ne zadržavaj se na njezinoj ljepoti kradljivim pogledima ili ležeći u krevetu maštajući. Nemaš pravo na to. To je očito spolni grijeh, a on predstavlja više od naznake spolnog nemorala u tvome životu.
Da rezimiramo: ako te privlači mlada žena, to ne znači da ne možeš imati nikakav odnos ili prijateljstvo s njom. To samo znači da moraš aktivirati svoje obrambene perimetre protiv požude i vrebanja.
Nakon što si njima izgladnio svoj um, možeš imati ispravan odnos, onaj koji je na čast njoj i Gospodinu.

Iz knjige „Mladiću, možeš to pobijediti“ Stephena Arterburna, Freda Stoekera i Mikea Yorkeyja. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh