Foto i video

PREPORUČAMO

VIDEO Kršćanski crtani filmovi za djecu (i odrasle) Donosimo vam pet crtanih filmova s biblijskim temama. Uživajte!

Pet kršćanskih crtanih filmova za vašu djecu

Legenda o tri stabla

Crtani film o tri stabla, priča je koja govori o stablima koja su poslužila za izradu Isusovih jaslica, za lađu na kojoj je spavao kada je nastala oluja, i stablo na kojemu je razapet.


Princ od Egipta

Drevni Egipat. Doba u kojem faraon Seti naređuje da se sva muška hebrejska djeca potope. Jedna je majka ipak svog sina stavila u košaru i pustila niz rijeku, nadajući se da će mu tako sačuvati život. Egipatska je kraljica pronašla košaru i smilovala se malom dječaku Mojsiju,  uzevši ga pod svoje okrilje. Odgojila ga je kao svoga sina i brata njenom prvorođencu, prijestolonasljedniku Ramzesu.

Dječaci su odrastali sretno i složno u bratskoj ljubavi i bogatstvu, no saznanje o Mojsijevom porijeklu ih rastavlja, te Mojsije bježi iz grada. Daleko od nepravednog robovlasničkog režima, Mojsiju se javlja Bog sa zadatkom da oslobodi Izraelce i odvede ih u Obećanu zemlju.

Dirljiva priča, iako tisućama godina stara, i danas je aktualna. Prema kritikama stručnjaka i gledatelja, Princ od Egipta ocijenjen je kao jedan od najljepših i najboljih animiranih filmova.

Judin Lav

Avanture janjeta Jude i njegovih prijatelja koji pokušavaju izbjeći žrtvovanje, kojem prethodi raspeće Isusa Krista. Odličan kršćanski crtani film, s moralnom poukom, te zanimljivim i duhovitim scenama.

Najmanji anđeo

Radnja filma temelji se na petnaestoj najprodavanijoj knjizi za djecu svih vremena. Crtani film Najmanji Anđeo govori o malom dječaku koji dospijeva u raj prije svog vremena. Željan doma i usamljen, ponovo odlazi na zemlju sa svojim druželjubivim psom Oreolom, kako bi povratio najnesebičniji i najdragocjeniji dar za bebu Isusa.

Iskusite ljubav, smijeh i čaroliju jedne od najpopularnijih dječjih priča svih vremena.

Isus, živio je među nama

Premda je rođen u jednostavnoj spilji, njegova je obitelj ipak morala pobjeći kako bi ga spasila od ljubomornog vladara. Opraštao je grijehe, liječio bolesne i vraćao nadu potištenima i potlačenima, a ipak je bio prezren i odbačen od mnogih. Govorio je istinu čak i kada je to bilo opasno raditi. Dobrovoljno je položio svoj život, a potom uskrsnuo, pobjedivši smrt.

Izvor:  Novizivot.net

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh