Vijesti

PREDIVNA VIJEST

Crkva u Remetama otvara se za osobnu pobožnost vjernika Crkva u Remetama, poznata zagrebačka oaza molitve i mira, za osobnu molitvu vjernicima će biti otvorena u četvrtak 23. travnja u 12 sati, a svakodnevno će se u nju moći doći moliti između 9 i 17 sati poštujući odredbe…

Foto: Facebook


 

Nakon potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb i oštetio crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetište Majke Božje Remetske, danas, 23. travnja u 12 sati crkva se ponovno otvara za osobnu pobožnost vjernika, prenosi ika.hr.

Statičari su dopustili ponovno otvaranje crkve Uznesenja BDM u Remetama za osobnu pobožnost vjernika

Mjesec dana od razornog potresa u kojem su na području Zagreba teško oštećena katedrala i brojne druge crkve, statičari su dopustili ponovno otvaranje crkve Uznesenja BDM u Remetama za osobnu pobožnost vjernika.

„Nakon što su statičari izvršili tehnički pregled crkve i nakon što je od urušavanja osiguran najkritičniji dio u crkvi, a to je luk crkve između prezbiterija i donje lađe, ponovno se dopušta ulazak vjernicima na osobnu molitvu“, kazao je za Informativnu katoličku agenciju župnik i upravitelj Svetišta Majke Božje Remetske o. Antonio-Mario Čirko.

Crkva u Remetama, poznata zagrebačka oaza molitve i mira, za osobnu molitvu vjernicima će biti otvorena u četvrtak 23. travnja u 12 sati

Crkva u Remetama, poznata zagrebačka oaza molitve i mira, za osobnu molitvu će vjernicima biti otvorena u četvrtak, 23. travnja u 12 sati, a svakodnevno će se u nju moći doći moliti između 9 i 17 sati poštujući odredbe biskupa Hrvatske biskupske konferencije koji su 20. ožujka odlučili da crkve za vrijeme trajanja epidemije mogu biti otvorene isključivo pod sljedećim uvjetima:

  1. a) crkve su otvorene samo za osobnu molitvu zdravih vjernika koji su bez simptoma akutne plućne bolesti
  2. b) u crkvi istodobno smije biti prisutno najviše deset osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra
  3. c) crkva otvorena za vjernike mora imati stalno otvorena vrata, uz mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja.

„Pun sam emocija i radosti što će vjernici moći doći remetskoj Gospi i što je od svih potresom oštećenih crkava, baš crkva zagovornice Hrvatske prva koja se otvara za puk. To je simbolika nade”, poručio je župnik o. Antonio-Mario Čirko.

Izvor: : ika.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh