Aktualnosti

IZ UVODNIKA NOVOG BOOKA, SVIBANJ 2021.

CRKVA To su oni koji suosjećaju, evangelizatori, oni koji se Boga boje…, ali i pobožnjakovići, grešnici…(?!) Isus je rekao da Njegovu Crkvu ni vrata paklena neće nadvladati. Budimo Njegovi - ili to postanimo ponovno - i ostat ćemo stajati 🙏

Foto: Shutterstock; crkvica svetog Nikole kod Nina

Nalazimo se pred blagdanom Duhova, pred rođendanom Crkve. Kad čujemo riječ Crkva, svatko od nas pomisli na nešto što ga u tom trenutku povezuje s tom riječju. To „nešto“ često je povezano s našim vlastitim iskustvima Crkve, tako da i ja donosim nekoliko svojih misli o Crkvi, nadahnutih vlastitim iskustvima.

Bog je toliko milosrdan, da je često dovoljan samo jedan jedini iskreni vapaj da izlije svoje milosrđe

Iako je prošlo već šest mjeseci od mojeg boravka u bolnici, još sam uvijek pod dojmom Crkve koja je tada mislila na mene. Ne prestajem Bogu zahvaljivati (i moliti se) za sve one koji su molili za mene, za sve one koji su barem poželjeli da mi se Gospodin smiluje. Nije li prekrasno znati da je Crkvi stalo do tebe? Jednog dana, na nebu, silno ćemo se iznenaditi kad vidimo tko nas je i u kojoj prilici zastupao pred Bogom.

Ako još nemaš tu naviku, ohrabrujem te da, kad čuješ za nečiju nevolju, barem kratko u srcu snažno zavapiš Bogu

Iz iskustva znam da mnogi kršćani rado mole za one koji su u potrebi, a posebno ako im netko te osobe približi na malo „vidljiviji“ način, ako im pomogne da budu svjesniji njihovih potreba.

Bog je toliko milosrdan, da je često dovoljan samo jedan jedini iskreni vapaj da izlije svoje milosrđe. Zato i tebe, čitatelju, ako još nemaš tu naviku, ohrabrujem da, kad čuješ za nečiju nevolju, barem kratko u srcu snažno zavapiš Bogu. Tko zna koliko će duša tijekom tvojeg života biti blagoslovljeno ako stvoriš naviku vapijanja?! Nisu li Crkva oni koji, kad vide nekoga u potrebi, znaju zavapiti Bogu?

Ovo je samo početak uvodnika novoga Booka autora Josipa Lončara.
U tiskanom izdanju pročitajte i zašto su Crkva i pobožnjakovići, i oni koji se boje Boga, i oni koji opraštaju i evangelizatori i grešnici…

Svoj primjerak Booka nabavite na kioscima Tiska prvog u mjesecu ili se pretplatite (ovdje).

Ne možeš si priuštiti pretplatu?! Ili bi ju htio pokloniti onome tko si ju ne može priuštiti?!
Javi nam se!
+385 95/388-6131 ili e-mailom na: [email protected] 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh