Svjedočanstva

UNUTARNJI STAV

„Čovjek može naći ispunjenje u svakom poslu, ako ga obavlja sa srcem i žarom“ Ulio mi je nadu da i ja mogu pronaći posao koji će me ispuniti i kojem ću se radovati

Foto: Pixabay

 

Jednom prilikom kad sam išao šetati van bolnice, sreo sam čistača ulice. Radosno je pjevušio dok je meo ulicu. Prijateljski mi se nasmiješio. Ruku na srce, uvijek sam mislio da onaj tko radi ovaj posao mora da je nešto gadno zgriješio u životu.

Ovaj je čovjek promijenio moje mišljenje. Počeli smo razgovarati i primijetio sam da on svim srcem radi svoj posao i da je njime zadovoljan

Ovaj je čovjek promijenio moje mišljenje. Počeli smo razgovarati i primijetio sam da on svim srcem radi svoj posao i da je njime zadovoljan. Njegov ga je posao zabavljao i želio ga je dobro obavljati. Čak je izumio smetlarski stroj koji je dao patentirati. Nakon što ga je bio prodao gradu Salzburgu, dobio je za njega lijep iznos novca. No, bez obzira na to, nastavio je mesti ulice.

Postali smo dobri prijatelji i jako me se dojmila staloženost i radost kojima je prilazio poslu. Ulio mi je nadu da i ja mogu pronaći posao koji će me ispuniti i kojem ću se radovati.

Radovao se je što se ljudi oduševljavaju čistim Salzburgom. „Čovjek može naći ispunjenje u svakom poslu, ako ga obavlja sa srcem i žarom“, rekao mi je, „sve je stvar unutarnjeg stava“. Postali smo dobri prijatelji i jako me se dojmila staloženost i radost kojima je prilazio poslu.
Ulio mi je nadu da i ja mogu pronaći posao koji će me ispuniti i kojem ću se radovati.

Iz knjige „Iz ove se kože može. Moje čudesno ozdravljenje“ autora Alexandera Eggera. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh