Svjedočanstva

NOVO POUZDANJE U BOGA

Čovjek koji je ozdravio od neizlječive bolesti: Bojao sam se recidiva, ali… Čvrsto sam odlučio da neću dopustiti brigama i strahovima da me satru

Foto: Screenshot, YouTube/die impulsgeber

 

Kratko prije otpusta iz bolnice osjećao sam se kao kad bih išao u toplice kad sam bio mali. Rane su se zatvorile, bolovi popustili, ten mi se proljepšao, ali bojao sam se da će mi se bolest vratiti u punoj snazi čim napustim zaštićeni prostor klinike.
Pitao sam se: „Kako ću izgledati za dva mjeseca?“ Loša su sjećanja počela navirati i u meni izazvala anksioznost. Pojavila se sumnja. „Možda moji roditelji imaju pravo… Možda se bez njih zaista neću uspjeti snaći.“ Vizualizirao sam recidiv: „Tko bi mi onda pomogao da se svučem i namažem kremama? Tko bi mi nabavljao lijekove? Kamo onda? Natrag u bolnicu? Podvijena repa opet k roditeljima?“

„Ako sam umakao smrti, neće me valjda u kut stjerati brige za budućnost!“

Bojao sam se. Onda sam opet pomislio na brdo Mönchsberg. Kad sam onog dana stajao na ogradi, također sam bio u lošoj situaciji: teško bolestan, bez posla, bez nade, ali odlučio sam se za život. „Ako sam umakao smrti, neće me valjda u kut stjerati brige za budućnost!“ zaključio sam.

Čvrsto sam odlučio da neću dopustiti brigama i strahovima da me satru

Čvrsto sam se uhvatio svog novog pouzdanja u Boga i nadao se da će me poštedjeti razočaranja poput onih iz prošlosti. S nelagodom sam napustio bolnicu netom prije svog 18. rođendana. Čvrsto sam odlučio da neću dopustiti brigama i strahovima da me satru.

Rekao sam Bogu: „Ti ćeš me izliječiti, uzdam se u tebe“

Još uvijek sam bio pod dojmom doživljaja na brdu, a moja vjera i probuđena volja za životom gurale su me naprijed. Doselio sam se kod djeda i bake, odmarao sam se ondje jer sam u njih imao puno povjerenje. Ondje sam pronašao svoj mir. Iz starog doma ponio samo nekoliko stvari. Bacio sam čitavu zbirku izvješća, novinskih članaka i brošura o bolesti i odlučio sam prestati uzimati lijekove i prekinuti s terapijama. Zadržao sam samo zaštitnu kremu, da ne bih izgorio na suncu. Rekao sam Bogu: „Ti ćeš me izliječiti, uzdam se u tebe“.

Cijelu životnu priču Alexandera Eggera pročitaj u knjizi:

“Iz ove se kože može. Moje čudesno ozdravljenje”. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh