Razno

PRILIKA DA NEŠTO PROMIJENIMO

COVID-19 Zašto sam ovdje?

Foto: Shutterstock


 

Oprostite što se nisam najavio na vrijeme, ali nisam znao kada ću doći, u kakvom obliku, i s koliko ću vam se snage predstaviti.

Zašto sam ovdje?

Pa… recimo da sam ovdje zato što sam se umorio gledajući vas kako idete unazad, umjesto da napredujete. Umorio sam se gledajući vas kako se uništavate vlastitim rukama. Bio sam umoran od načina na koji postupate prema Planeti, kako se odnosite jedni prema drugima. Bio sam umoran od vaših zlostavljanja, nasilja, ratova, međusobnih sukoba, vaših predrasuda. Bio sam umoran od vaše zavisti, pohlepe, licemjerja… Od vaše sebičnosti.

Umorio sam se gledajući koliko pažnje dajete nebitnim stvarima, umjesto da se okrenete onim važnijima. Bio sam umoran od vaše opsjednutosti i naporne, neprekidne potrage za…

Umorio sam se gledajući koliko malo vremena posvećujete sebi, svojim obiteljima. Umoran sam od toga što pružate tako malo pažnje svojoj djeci. Umorio sam se gledajući koliko pažnje dajete nebitnim stvarima, umjesto da se okrenete onim važnijima. Bio sam umoran od vaše opsjednutosti i naporne, neprekidne potrage za najljepšom haljinom, za najnovijim telefonom, za najljepšim automobilom, samo da biste drugima izgledali uspješno.

Bio sam umoran od vaših prijevara. Umoran od dezinformacija. Umoran od malo vremena koje provodite u komunikaciji s drugima. Bio sam jako umoran od vašeg stalnog nezadovoljstva, a da pritom niste činili ništa da poboljšate svoje živote.

Znam…

Bit ću oštar prema vama, možda i previše. Nikog ne gledam u oči. Ja sam virus.

Želim vam poslati poruku, koja je vrlo jednostavna. Želio sam vam pokazati sve stvari koje možete maknuti iz svojih života. Želio sam zaustaviti sve, da biste shvatili da je jedina važna stvar na koju od sada trebate usmjeriti svu svoju energiju – Život!

Vaš život, život vaše djece.

Ja sam ovdje samo u prolazu, ali…

Želio sam vas izolirati od vaše obitelji, roditelja, djece, baka i djedova, da biste shvatili koliko je važan jedan zagrljaj, ljudski kontakt, razgovor, večer s prijateljima, šetnja kroz grad.

Treba krenuti ispočetka, jer svi ste isti. Svi ste jednaki. Nemojte raditi razliku!

Ja sam ovdje samo u prolazu, ali osjećaj bliskosti koje sam sad stvorio između vas, u vrlo kratkom vremenu, mora trajati zauvijek.

Hodajte polako! Dišite duboko! Činite dobro!

Priredila Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh