Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

ČINI TO I ŽIVJET ĆEŠ Savjeti kako se osloboditi nečistih duhova Nije lako osloboditi se od gnusnog duha nečistoće koji ne samo da prlja tijelo, nego i poružnjuje dušu

Foto: Unsplash,  Benjamin Davies

 

Nakon što je oslobođen od nečistih duhova, čovjek svima priča o onome što je Isus učinio za njega. Ovo je čista evangelizacija. Evangelizirati znači pričati o tome što si ti bio prije nego si sreo Isusa Krista i što se dogodilo nakon što si ga susreo. U svojim apostolskim ophodnjama susrećem mnogu braću i sestre koji s radošću pričaju o tome kako su bili oslobođeni od nečistoga duha koji ih je opsjedao već mnogo godina.

Koji je nečisti duh koji te danas drži u ropstvu? Je li homoseksualnost? Je li pedofilija? Je li preljub? Je li pornografija? Je li prostitucija? Je li svingerstvo? Je li masturbacija? Jesu li predbračni odnosi? Je li bludničenje? Nije lako osloboditi se od gnusnog duha nečistoće koji ne samo da prlja tijelo, nego i poružnjuje dušu.

Čist je onaj koji ima čisto srce

Sveci govore da muškarci i žene koji plivaju u svinjskom izmetu šire odvratan smrad. Tko se baci u seksualnost koja nije po Božjim namislima i putevima, to je zato što vidi sebe samo kao tijelo, zaboravljajući da je iznad svega slika i prilika Božja.
Čistoća tijela je plod čistog srca. Čist je onaj koji ima čisto srce. Kako se oslobađamo od nečistih duhova koji mogu opsjesti i posvećene (časne sestre i kler)?

… jedna iskrena ispovijed gnječi glavu nečiste zmije

Prva stvar koju savjetujem je zavitlati nečistog duha u ocean žive vode božanskog milosrđa preko Sakramenta Ispovijedi. U ovu vrstu grijeha se upada s lakoćom, ali, zbog stida ili oholosti, nije ga lako ispovjediti. Ali jedna iskrena ispovijed gnječi glavu nečiste zmije. Naravno, nekad nije dovoljna samo jedna ispovijed. Zbog slabosti se može padati u isti grijeh više puta. Ali nemoj se obeshrabriti. Poslije svakoga pada idi odmah povratiti svoj grijeh pred svećenikom koji ti oprašta u ime Presvetog Trojstva. Ispovjedaj svoj grijeh uvijek pred istim svećenikom.

Prečisto Tijelo Isusovo je Sveti Pupoljak koji će ti, usađen u tebe, dati mirisnu limfu čistoće srca i tijela

Druga stvar koju ti savjetujem je svakodnevno primanje Euharistije. Prečisto Tijelo Isusovo je Sveti Pupoljak koji će ti, usađen u tebe, dati mirisnu limfu čistoće srca i tijela. Čini to i živjet ćeš.

Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh