Duhovnost

JOSIP LONČAR

Čini se da Bog daje i najnevjerojatnija iskustva onima koji svim srcem nešto zažele Na kraju jedne duhovne obnove prišla mi je majka s djevojčicom od pet-šest godina. Tu je djevojčicu silno zanimalo kako je moguće da Bog zna sve o svakome, a ima nas toliko na svijetu…

Čini se da Bog daje i najnevjerojatnija iskustva onima koji svim srcem nešto zažele

Foto: Shutterstock

 

Zna sve o svima

Prije mnogo godina držao sam duhovne obnove u jednoj župi u Zagorju. Na kraju jedne od njih prišla mi je majka s djevojčicom od pet-šest godina. Tu je djevojčicu silno zanimalo kako je moguće da Bog zna sve o svakome, a ima nas toliko na svijetu. O tome je stalno razmišljala i nikako si to nije mogla izbiti iz glave. Rekao sam joj neka se moli Duhu Svetome pa će joj Duh Sveti možda reći ili pokazati kako je to moguće. Nakon nekoliko mjeseci djevojčica je opet došla s mamom i otprilike mi je ovako ispričala što joj se dogodilo:

Molila sam Duha Svetoga i u jednom trenutku mi se dogodilo da sam znala sve o svima. Znala sam sve o svakom čovjeku na ovome svijetu. To uopće nije bilo komplicirano i činilo mi se kao najjednostavnija stvar na svijetu. Nakon nekoliko minuta sve je prestalo i opet nisam ništa znala ni o kome.

Čini se da Bog daje i najnevjerojatnija iskustva onima koji svim srcem nešto zažele.

Iz knjige „Sila odozgor“ (novo, izmijenjeno izdanje) autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh