Aktualnosti

ŠTO VIDIŠ?

Charity Virkler Kayembe: „Na što se usredotočimo, to i postajemo“ U moru informacija kojima smo bombardirani svaki dan, važno je zadržati fokus kako bismo se mogli hraniti onime dobrime. Jer, na čemu držimo svoj fokus, to postajemo, svjedoči nam Charity!

Foto: Shutterstock

 

Očitujemo sve čega smo svjesni, smatra Bill Johnson, pastor crkve Bethel u Reddingu, Kalifornija. Prema njemu, mi uvijek očitujemo realnost onog svijeta kojeg smo najsvjesniji. Dakle ako poznajemo kako izgleda nebo i mir Božje nazočnosti te samog Krista, možemo ga i očitovati. Tada možemo zračiti njegov život i emanirati njegovu snagu u naš svijet.

Iznenađujući rezultat bio je taj da su ovce i koze, gledajući u prugasto pruće, donosile na svijet prugastu i pjegavu janjad i jarad. Tako su…

Fascinantna saga iz Starog zavjeta priča nam o snu ispunjenu obećanjem. Sjećate li se događaja s Jakovom i njegovim šarenim kozama i crnim ovcama? Jakovljev tast Laban iskorištavao je Jakova i uskraćivao mu plaću. Bog mu se je javio u snu i rekao mu što da učini. Postanak 30 i 31 govori nam kako je Bog uputio Jakova da, kad se najjače i najzdravije životinje budu parile, stavi prugaste grančice u vodu u njihovim koritima.

Jakov je djelovao onako kao je bio upućen u snu. Iznenađujući rezultat bio je taj da su ovce i koze, gledajući u prugasto pruće, donosile na svijet prugastu i pjegavu janjad i jarad. Tako su najbolje životinje postale prugaste poput granja koje su gledale. Laban je pristao da Jakov može odvojiti i povesti sa sobom sve prugaste i šarene životinje te je Bog omogućio Jakovu snažno i zdravo stado (usp. Post 30, 31 – 31, 17).

„Na što se usredotočite, to raste u vama, a što raste u vama, to postanete.“

U snu je Bog dao Jakovu prosperitetnu poslovnu ideju, koja mu je donijela materijalni uspjeh i financijski blagoslov te se je „silno obogatio“ (Post 30, 43). Taj primjer nam pokazuje da moramo slušati svoje snove i djelovati po njima!

Ta me je priča pomalo zbunjivala sve dok nisam čuo propovijed o reflektiranju (zrcaljenju) na površini vode, zbog čega je voda mjesto refleksije (promišljanja) i meditacije. To je slika onoga kako bismo trebali razmatrati Božju riječ i po njoj se mijenjati (usp. Jak 1, 23 – 25). Sličan je primjer kad je Gospodin rekao mojemu ocu sljedeće dok je on vodio svoj duhovni dnevnik prije nekoliko godina: „Na što se usredotočite, to raste u vama, a što raste u vama, to postanete.“

Autorica knjige „Čuti Boga u snovima“ ponovno u Hrvatskoj! Ne propustite predavanja i radionice u Zagrebu i Puli

Charity 🙂

To nam želi reći ta starozavjetna pripovijest: na što se usredotočite, to i postajete. Isto nam otkriva sv. Pavao u svojoj poslanici: na svojem licu odražavamo Božju slavu i pritom se preobražavamo u tu istu sliku (usp. 2 Kor 3, 18). Tako je bilo i sa snom koji sam nedavno usnila. (…)

Iz knjige „Čuti Boga u snovima” autorâ Marka Virklera i Charity Virkler Kayembe. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKI POPUST! Do 30. studenoga 2020. knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 80 umjesto 100 kuna!
Besplatna dostava za narudžbe iznad 199 kn. Više!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh