Preporučamo

DIRLJIVO SVJEDOČANSTVO

Charbel Raish: Nedugo nakon što je postao musliman, doživio je čudesan susret s Isusom Preporučamo ovaj video!

In-eternum - katolički planer

Foto: cradio.org.au

 

Iako odgojen i kršten kao katolik, Charbel nije dobro poznavao svoju vjeru. Jednom prilikom je razgovarao s grupom muslimana koji su ga suočili s pitanjima na koja nije znao odgovore. Naposljetku su ga uvjerili da prijeđe na islam.

„Oni su svoja uvjerenja doživljavali vrlo ozbiljno“, kaže. „Mislim da me je upravo to privuklo islamu. Bio sam impresioniran koliko oni jedni druge podržavaju u vjeri. Htio sam biti poput njih“, priznaje Charbel.

„Oni su svoja uvjerenja doživljavali vrlo ozbiljno“, kaže. „Mislim da me je upravo to privuklo islamu…

Tijekom korizme 1999. godine njegovu školu posjetio je šeik iz Jordana, a mladić je bio oduševljen njegovim govorom. Šeik je mladiću postavio nekoliko pitanja o katoličkoj vjeri.

„Imao sam 18 godina i nisam znao odgovore“, kaže Charbel. Šeik ga je naposljetku nagovorio da tri puta izgovori molitvu šehadet, nakon čega je Charbel postao musliman…

„Imao sam 18 godina i nisam znao odgovore“, kaže Charbel. Šeik ga je naposljetku nagovorio da pred svjedocima tri puta izgovori molitvu šehadet, nakon čega je Charbel postao musliman.

Kada je istoga dana majci priznao što je učinio, ona ga je potaknula da ode u lokalnu crkvu i upita Isusa treba li doista ostati musliman.

Charbele, zar ćeš se doista odreći svega što sam učinio za tebe?“

Charbel je otišao u crkvu i kleknuo pred tabernakul. Nakon određenog vremena, svjedoči, na tabernakulu je ugledao Isusovo lice – ono koje je na Torinskom platnu, što je kasnije otkrio. A u sebi je čuo glas koji mu je rekao: „Charbele, zar ćeš se doista odreći svega što sam učinio za tebe?“ Mladić je znao da je to Isus. U tom je trenutku shvatio koliko je pogriješio. Odmah je odgovorio: „Ne, Gospodine, neću Te se odreći.“

Nakon ovoga iskustva ovaj je Australac odlučio dublje upoznati svoju vjeru i upisao je teologiju. Oženio se 2006. godine i sada očekuju sedmo dijete. Nekoliko godina potom osnovao je izdavačku kuću Parousia Media i bavi se evangelizacijom.

Izvor: Izdavačka kuća Kyrios. Pratiti ju možete na Facebooku (ovdje); Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh