Aktualnosti

TEMA: BOŽJE MILOSRĐE

ČETVRTAK, 21. 11. 2019. Dođi na duhovnu obnovu u zagrebačkoj Dubravi koju predvodi pater Marko! Dođi i povedi ekipu!

Pater Marko: Pri svojem ređenju u zagrebačkoj katedrali, obećao sam u sebi da ću u svakoj svetoj misi barem jedanput spomenuti Božje milosrđe

U četvrtak, 21. studenog u zagrebačkoj Dubravi – u župi svetog Mihaela, Kapucinska 47 – održat će se duhovna obnova za mlade. Obnovu vodi pater Marko Glogović na temu Božje milosrđe, s početkom u 19 sati. Ovom se obnovom nastavlja ciklus jednomjesečnih duhovnih obnova za mlade.


Patera Marka su zamolili da predvodi duhovnu obnovu jer on svjedoči Božje milosrđe u konkretnom životu i pastoralu

U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu fra Josip Ćibarić je istaknuo da su p. Marka Glogovića zamolili da predvodi duhovnu obnovu jer on svjedoči Božje milosrđe u konkretnom životu i pastoralu: „Pater Marko iskazuje kršćansko milosrđe prema majkama koje se kaju za učinjeni abortus, ali tu je i za one majke koje su svi odbacili jer nisu pobacile.” Podsjeća da je pater Marko život posvetio apostolatu za nerođene te je pokretač Udruge za nerođene „Betlehem”.

„Mladi s duhovnih obnova izlaze radosni, oslobođeni od težine svojih životnih situacija, s novom snagom za borbom sa svakodnevnim izazovima“

Nekoliko jednomjesečnih duhovnih obnova za mlade je već iza njih i mladi se na njih odazivaju u velikom broju, kaže fra Josip i naglašava da je broj mladih svaki mjesec sve veći. „Važno je što postoji kontinuitet, a ono što oduševljava jest činjenica da mladi uistinu žele rasti u vjeri”, kaže naš sugovornik i dodaje: „Mladi s duhovnih obnova izlaze radosni, oslobođeni od težine svojih životnih situacija, s novom snagom za borbom sa svakodnevnim izazovima u njihovim životima.”

„Program duhovne obnove započinje Svetom Misom, zatim slijedi kateheza, klanjanje i druženje u crkvenom prostoru, a mladi za vrijeme duhovne obnove imaju priliku razgovarati sa svećenicima kroz duhovni razgovor i ispovijed”, kaže fra Josip Ćibarić. Fra Josip je nedavno zaređen za đakona Zagrebačke nadbiskupije. Otkada se vratio sa studija u Italiji osjetio je, kako je posvjedočio za HKM, da postoji velika potreba da se mladi duhovno obnavljaju: „Spontano smo započeli s duhovnim obnovama na kojima bi svirale naše poznate kršćanske grupe. Tako je to postals već redovita praksa kod nas u župi”, naglasio je fra Josip.

Duhovnu obnovu pjesmom animira grupa Emanuel a program započinje u 19 sati. Dođite! 🙂

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh