Aktualnosti

BURKINA FASO

Četvero vjernika ubijeno na marijanskoj procesiji Teroristi su pustili maloljetnike, ali su pogubili četiri odrasle osobe i uništili kip...

Četvero vjernika ubijeno na marijanskoj procesiji

Foto: Shutterstock

 

U Singi, na sjeveru Burkine Faso, u utorak je ubijeno četvero vjernika koji su vraćali kip Blažene Djevice Marije, nakon što su sudjelovali na marijanskoj procesiji.

Naime, dok su katolici iz tog sela sudjelovali u procesiji presreli su ih naoružani muškarci, prenosi Radio Vatikan. Teroristi su pustili maloljetnike, ali su pogubili četiri odrasle osobe i uništili kip. Radi se o istom području Sanmatenga, gdje je 12. svibnja u napadu na crkvu, zajedno s petero vjernika, za vrijeme mise ubijen župnik Dabloa, don Siméon Yampa.

Na sprovodu žrtava iz Dabloa, predsjednik Biskupske konferencije Burkine Faso uputio je apel za mir i miran suživot. Na sprovodu su sudjelovali katolici, protestanti, muslimani i predstavnici drugih tradicionalnih religija.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh