Duhovnost

Četiri zahtjeva upućena pravim štovateljima

Četiri zahtjeva upućena pravim stovateljima book evangelizacija

Vraćajući se Poslanici Hebrejima, vidjet ćemo da postoje četiri zahtjeva koja su upućena pravim štovateljima – sve ono što Bog očekuje od svojih obožavatelja da učine ako žele primiti sve što im je On učinio dostupnim.

1. Istinito srce


Što znači „istinito srce?” Iskrenost, poštenje, odanost, potpuno i bezrezervno predanje – od toga se sastoji istinito srce.

»Pristupajmo stoga s istinitim srcem u punini vjere, srdaca škropljenjem očišćenih od zle savjesti i tijela oprana čistom vodom.” (Heb 10,22)

Evo, ti ljubiš srce istinito, / u dubini duše učiš me mudrosti. / Poškropi me izopom da se očistim, / operi me i bit ću bjelji od snijega!

Objavi mi radost i veselje, / nek’ se obraduju kosti satrvene! / Odvrati lice od grijeha mojih, / izbriši svu moju krivicu!

Čisto srce stvori mi, Bože, / i duh postojan obnovi u meni!« (Ps 51,8-12)

 

2. Punina vjere

Dakle, iskreno srce prvi je uvjet za pravoga štovatelja. Iduće je punina vjere. Posjedujete li je? Mučite li se možda s njome? Ne, vjera je odluka. Zbog toga je nevjera primarni grijeh. Što znači imati puninu vjere?

»Zato hodim po odredbama Tvojim, mrski su mi svi lažni putovi.« (Ps 119,128)

Sve što Bog kaže je ispravno. Sve oprečno Njemu je pogrešno. Nije riječ o osjećajima; u pitanju je odluka. Biblija je knjiga koja ima sve odgovore. To je knjiga koja govori sve o meni. Ako Ga ne poznajete, Pismo bi vam trebalo oduzeti dah. Ono je vrlo jednostavno. Ne vjerujete li u istinu, vjerovat ćete lažima. Eva je odabrala vjerovati u laž. Bog joj je rekao istinu, a Sotona laž. Imala je dva izbora. Odabrala je laž ili, točnije, nevjeru. A što je nevjera? Vjerovanje u laž. Nevjera ne znači da ni u što ne vjerujemo; svi vjeruju u nešto. Odluka se uvijek svodi na isto: hoću li vjerovati Bogu ili sotoni? Ne igrajte se ovime. Ne uzimajte ono što vam odgovara, odbacujući sve ostalo. Djelomična poslušnost jednaka je neposlušnosti. Nepotpuna vjera je nevjera.

Iz knjige Dereka Princea „Ulazak u Božju prisutnost”, KUDP

Ulazak u Božju prisutnost - knjiga

3. Srce poškropljeno od zle savjesti

»Koliko ćemo se više sada, pošto smo opravdani krvlju Njegovom, spasiti po njemu od srdžbe?« (Rim 5,9)

»Ako priznajemo svoje grijehe, vjeran je On i pravedan: oprostit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravednosti.« (1 Iv 3,21)

Izjavite s vjerom: „Svi su mi grijesi oprošteni. Sve sam ih priznao. Bog mi je oprostio. Krv Isusa Krista čisti me od svake nepravednosti.”

»A grijeha se njihovih i bezakonja njihovih nipošto neću više sjećati.« (Heb 10,17)

 

4. Tijela oprana čistom vodom

Jeste li znali da stanje vašeg tijela utječe na vaš pristup Bogu?

»Pristupajmo k Njemu iskrena srca i sa sigurnim uvjerenjem pošto smo očistili srca od zle savjesti i oprali tijelo čistom vodom.« (Heb 10,22)

Što znači oprati tijelo čistom vodom? Kakva je to voda? To je Riječ Božja. Kako nas ona čisti?

»Tko god je položio ovu nadu u Njega, čisti se od grijeha kao što je On čist.« (1 Iv 3,3)

Slušajte Riječ koju vam Duh objavi i tako se očistite. Bog ima samo jedan standard – Isusa.

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh