Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Često se trudim, pokušavam, ali kao da ne mogu doprijeti do svoga/svoje supruga/e

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, često se trudim, pokušavam, ali kao da ne mogu doprijeti do svoga/svoje supruga/e, kao da on/a ima svoje misli, ideje, stavove koji su potpuno različiti od mojih i kao da se ne želi uključiti u brak u pojedinim situacijama, jednostavno kao da mu/joj nije stalo. I kako da onda ja Gospodine postupim, čemu sve to, što da radim? Još su tu i povrede koje me muče, sve to mi stvara pritisak. No pitam se, koliko ustvari ti vjerujem, koliko vjerujem tvojim riječima da si ti sa mnom do svršetka svijeta, koliko ti vjerujem da ti želiš voditi moj brak, koliko te pozivam, ustrajno i u vjeri u svoj brak, a koliko idem sam/a? Kada sam te zadnji puta pitao/la, što ti želiš Isuse da učinim u svome braku, što želiš da promijenim, što želiš da molim za supruga/u, gdje želiš da se aktiviram, kako želiš da tvoja milost djeluje u meni? Isuse, okreni i postavi sve u mojem braku onako kako treba biti, po tvojoj volji, a ne po mojoj.

Odričem se stava da sam ja vrjedniji/a od svoga/svoje supruga/e

Odričem se svojih planova za svoj brak suprotnih od tvojih, odričem se toga da ja sam/a mogu voditi svoj brak, odričem se toga da ja znam što supružnik treba činiti meni, dok ja sam/a ne izvršavam ono što je potrebno njemu/njoj, odričem se toga kako su moji postupci pravedniji i bolji, dok često u srcu nosim osudu prema njemu/njoj, odričem se svake slabosti u braku, nečistoće, sebičnosti. Odričem se stava da sam ja vrjedniji/a od svoga/svoje supruga/e i u poniznosti danas odlučujem na svoj brak gledati drugim očima, prihvatiti blagoslov koju mi ti Oče daješ, prihvatiti da ne mogu sam/a, iskreno, predati svoj brak, predati svoga supružnika. Isuse, priznajem da u određenim situacijama ili često ne mogu i ne znam prodrijeti ispravno do srca svoga/svoje supruga/e, ali znam i vjerujem da ti to možeš, znam da ti čekaš da to napraviš za mene, a ja sam te prečesto odbijao/la.

Odričem svojih ideja i dopuštam tebi da me vodiš i pokažeš mi kako s tobom, ali uvijek s tobom, mogu doprijeti do srca svoga/svoje supruga/e

Isuse, vapijem ti, blagoslovi ovog trena Božanskom moći i slavom, čistoćom i ljepotom, obraćanjem i dobrotom, očišćenjem i oslobođenjem, iscjeljenjem i novim srce, skini i slomi svaku zaslijepljenost, gorčinu, navezanost, ovisnost, mentalitet žrtve, nezrelost, bludnost, zarobljenost srca i stvori novi život moga/moje supruga/e kako ti želiš Isuse! Ja se odričem svojih ideja i dopuštam tebi da me vodiš i pokažeš mi kako s tobom, ali uvijek s tobom, mogu doprijeti do srca svoga/svoje supruga/e, ostati u miru i vratiti se u mir, ostati posvećen/a suprug/a, ustrajan/a, čist/a, ponizan/a, dobrostiv/a, nepokolebljiv/a, u molitvi i blagoslivljanju sebe, supružnika, brak i obitelji. Da, takav/a želim postati, rasti i onda znam da se nemam čega bojati, jer to je tvoj put. Slavim te!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često ne znamo kako doprijeti do supružnika, zbog situacija, rana, jednostavno kao da smo se udaljili i on/a čini po svome. Naši pokušaji kao da ponekad pogoršavaju sve to. Niti ne pomišljamo da je on/a zarobljen/a zbog svega toga, ali zarobljeni smo i mi. Zato, ne idi sam/a, ne trudi se uzalud, klekni, donesi to pred Njega, odreci se svojih ideja, kaži Isusu da ti nije mnogo toga jasno, ali da mu vjeruješ i dopuštaš, moliš ga da on blagoslovi i tebe i supružnika. Čini to često, jer to Isus silno želi. Zapiši si to kao podsjetnik, čini to svaki dan!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh