Duhovnost

NA POČETKU IZGLEDA ZASTRAŠUJUĆE

Često je najveće milosrđe sakriveno ondje gdje je ono čega se najviše bojiš Ta situacija, taj događaj, to sjećanje, taj čovjek kojega želiš zaboraviti – to je upravo ono mjesto na kojem te Isus čeka sa svojim najvećim milosrđem

Često je najveće milosrđe sakriveno ondje gdje je ono čega se najviše bojiš

Foto: Pixabay


 

A učenici, ugledavši ga kako hodi po moru, prestrašeni rekoše: „Utvara!” I od straha kriknuše (Mt 14, 26).

Često je najveće milosrđe sakriveno ondje gdje je ono čega se najviše bojiš. Ta situacija, taj događaj, to sjećanje, taj čovjek kojega želiš zaboraviti – to je upravo ono mjesto na kojem te Isus čeka sa svojim najvećim milosrđem. Boriš se s olujom; lađu udaraju valovi, vjetar te zaustavlja, život je pun protivnosti… Možda se upravo u tome svemu k tebi približava Božje milosrđe, koje je na početku izgledalo zastrašujuće!

Iz knjige „365 dana s Duhom Svetim“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Daj si vremena, uroni dnevno na nekoliko minuta u riznicu koju nam je ovaj svećenik redovnik otvorio svojom suradnjom s onim kojeg nazivamo Gospodin i Životvorac. (o. Marko Glogović)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh