Duhovnost

NA POČETKU IZGLEDA ZASTRAŠUJUĆE

Često je najveće milosrđe sakriveno ondje gdje je ono čega se najviše bojiš Ta situacija, taj događaj, to sjećanje, taj čovjek kojega želiš zaboraviti – to je upravo ono mjesto na kojem te Isus čeka sa svojim najvećim milosrđem

Često je najveće milosrđe sakriveno ondje gdje je ono čega se najviše bojiš

Foto: Pixabay

 

A učenici, ugledavši ga kako hodi po moru, prestrašeni rekoše: „Utvara!” I od straha kriknuše (Mt 14, 26).

Često je najveće milosrđe sakriveno ondje gdje je ono čega se najviše bojiš. Ta situacija, taj događaj, to sjećanje, taj čovjek kojega želiš zaboraviti – to je upravo ono mjesto na kojem te Isus čeka sa svojim najvećim milosrđem. Boriš se s olujom; lađu udaraju valovi, vjetar te zaustavlja, život je pun protivnosti… Možda se upravo u tome svemu k tebi približava Božje milosrđe, koje je na početku izgledalo zastrašujuće!

Iz knjige „365 dana s Duhom Svetim“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKI POPUSTI Do 30. studenoga knjigu možete nabaviti za 75 umjesto 110 kuna, ovdje.

Daj si vremena, uroni dnevno na nekoliko minuta u riznicu koju nam je ovaj svećenik redovnik otvorio svojom suradnjom s onim kojeg nazivamo Gospodin i Životvorac. (o. Marko Glogović)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh