Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Često imam dojam da je nešto riješeno, da smo „iza toga“, a onda odjednom opet povišeni tonovi

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, mnoge su mi situacije u mome braku neshvatljive, ponekad mi se čine nerješivima. Često imam dojam da je nešto riješeno, da smo „iza toga“, a onda odjednom opet povišeni tonovi – opet osjećam da sam ja u pravu, suprug/a misli isto za sebe i ne popuštamo; govorimo jedno drugome da se osjećamo povrijeđeno ili si ne govorimo više ništa.

Vrtim to u glavi stalno iznova i vidim da me sve to opet opterećuje, osjećam se snuždeno. To se reflektira i na moju psihu, na tijelo i na koncu se on/a i ja opet udaljimo.

Pa što je to, Gospodine, zašto je to tako? Daj mi reci, odgovori mi, pomozi, molim te! Znam da moji postupci nisu baš uvijek ispravni, ali kako da ostanem miran/na, u vjeri, staložen/a kada se ja osjećam loše, a ispada da je ustvari supružnik u lošem stanju i da sam za to ja kriv/a, gotovo uvijek?!

Neka sila Duha Svetoga poteče kroz moje biće i oslobodi me

No, čekaj… Želim zastati. Gospodine, u svojoj Riječi me ne pozivaš da utvrđujem tko je kriv, nego me upućuješ kako da pobijedi istina. Pobijediti mogu samo ljubeći Boga i čovjeka; to je osnovna zapovijed. Tada – kada ljubim Boga i čovjeka – ostajem u miru i ne griješim. A ja kršim tu zapovijed iznova i iznova kada počnem razmišljati zašto je on/a takav/a; što učiniti i kako; što je njemu/njoj…

Isuse, od danas odlučujem drugačije! O hvala ti što mi ovoga trena otvaraš oči srca da djelujem drugačije. Vjerujem to. Hvala ti što ćeš mi dati milost da to napravim, jer radim ono što je ispravno. Umjesto da prigovaram i pitam se, zašto se moj supružnik sada osjeća nevoljeno, doći ću pred tebe i predati ti taj njegov/njezin osjećaj i moliti te da mu/joj pomogneš, da iscijeliš njegove/njezine boli. Umjesto da prigovaram i opterećujem se pitanjem zašto se osjeća nepoštovano, doći ću i moliti za tu njegovu/njezinu opterećenost i predat ću je tebi.

Uvedi me u istinu, Isuse, istinu koja će osloboditi mene

Molit ću te za prosvjetljenje da mogu barem saslušati i zastati, pokušati razumjeti, jer i ja upravo to očekujem od supružnika, da!

Uvedi me u istinu, Isuse, istinu koja će osloboditi mene, a preko mene i moga supružnika, naš brak; izgraditi nove temelje, obnoviti sve porušeno, preobraziti našu obitelj u nove ljude, slične tebi. No, znam i vjerujem da sve počinje od mene i zato želim, Isuse, biti taj/ta od koje će sve početi, koji/a će sada, danas – jer jedino to sigurno imam – donijeti pred tebe svoga supružnika i svoj brak. Neka sila Duha Svetoga poteče kroz moje biće i oslobodi me. Vodi me, Isuse!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Nakon ove molitve ostani u osobnoj molitvi nekoliko minuta ili dulje. Dopusti Duhu da te ispuni, da te uvede u istinu, da slomi svaku laž koja te opterećuje, koja ti pokazuje krive slike o supružniku. Slavi Duha Svetoga, zamoli ga da te obnovi, a kroz tebe i tvoga supružnika i brak. Dopusti mu da to učini.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh