Duhovnost

ČEKATI DUHOVE S MARIJOM O stotoj obljetnici fatimskih ukazanja: Marija se je ukazala kako bi nam uputila važan poziv Marija se je u Fatimi ukazala kako bi nam uputila važan poziv

O stotoj obljetnici fatimskih ukazanja: Marija se je ukazala kako bi nam uputila važan poziv

„Oganj dođoh baciti na zemlju…”

Pođimo u Sveto Pismo, na početak drugog poglavlja Djela apostolskih.


Ulazim u duhu u tu prostoriju. Tamo su apostoli i Ona… nekako u sredini… žurno zatvaraju vrata za mnom, u strahu. Počinjemo moliti… kadli… šum… vrata kao da se otvaraju… otvaraju se prozori, krov kao da se diže… plamičci Ognja… Marija progovara prva… nekim čudnim jezikom…

„Oganj dođoh baciti na zemlju…”

Ja u cenakulu s Marijom i apostolima.

Nije li Ona ta koja je zaručnica Duha Svetoga?! Nije li Ona ta u koju se zaljubio Vječni Bog, zbog njezine malenosti, poniznosti, nježnosti duše?! On joj je objavio svoju Vječnu Ljubav – Duha Svetoga!

S Marijom ćemo preobraziti svijet

Nedugo nakon što sam primio karizmu molitve u jezicima, bio sam na pobožnosti prve subote na Jordanovcu. Tamo sam spoznao ovu predivnu stvarnost – najljepše je čekati Duhove u cenakulu s Marijom. Ona je ta uz koju je tako snažno prisutna „sila Svevišnjega”. Ona je u svakoj molitvi Crkve prisutna kao ponizna sudionica, a zapravo kao kraljica u svojoj poniznosti.

Nekako su upravo ukazanja, posebno ona u Fatimi, plod Duha Svetoga, koji je po Marijinu zagovoru prisutan u svijetu. Poziv na posvetu Bezgrešnom Srcu Marijinu – nije li poziv da se predamo onom Ognju koji je ušao u njezino Srce, Ognju Ljubavi koji treba preobraziti svako srce? Nije li svako to ukazanje zapravo proroštvo dano svijetu po Mariji? Ona je u mom životu, životu svećeničkog kandidata prisutna kao najljepša žena na svijetu, nježna, ponizna, mala, nenametljiva. Ona koja zadivljuje moje srce ljepotom svoga bića! Marija me privlači! Marijo, zaljubio sam se u tebe! Ona nam želi samo dati Ljubav koju je primila! Prihvatimo ju!

Najljepše je čekati Duhove u cenakulu s Marijom! S Marijom ćemo preobraziti svijet – to će biti trijumf njezina Bezgrešnog Srca u kojem bukti Duh Sveti!

Autor: Marko Grčević; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh