Svjedočanstva

NEVJEROJATNO SVJEDOČANSTVO

Čudo iz 1845. godine: Bog je zahvaljujući smeđem škapularu i vjeri jednog čovjeka smirio oluju i spasio brod Engleski je brod „Kralj oceana“ 1845. godine bio na putu za Australiju. Kada je stigao do Rta Dobre nade, zadesila ga je smrtonosna oluja. Nije bilo nikakvih izgleda da će putnici preživjeti…

Čudo iz 1845. godine: Bog je zahvaljujući smeđem škapularu smirio oluju i obratio jednu protestantsku obitelj

Foto: Shutterstock

 

Isus je rekao: „Zaista, kažem vam, ako imadnete vjere koliko je zrno gorušičino te reknete ovoj gori: ‘Premjesti se odavde onamo!’, premjestit će se i ništa vam neće biti nemoguće“ (Mt 17, 20). Imajući to na umu, nije iznenađujuće da su kroz povijest zabilježena brojna izvješća o čudesima koja pokazuju izvanrednu Božju intervenciju kao odgovor na vjeru koliko je „gorušičino zrno“.

Jedna je takva priča opisana u knjižici Garment of Grace a prenijela ju je Aleteia. Priča govori o tome kako je Bog spasio brod usred oluje zbog vjere jednog čovjeka.

Kada su mnogi izgubili svaku nadu, mladi Irac John McAuliffe izašao je na palubu i izvadio smeđi škapular…

Engleski je brod „Kralj oceana“ 1845. godine bio na putu za Australiju. Kada je stigao do Rta Dobre nade, zadesila ga je smrtonosna oluja. Nije bilo nikakvih izgleda da će putnici preživjeti. Kada su mnogi izgubili svaku nadu, mladi Irac John McAuliffe izašao je na palubu, izvadio smeđi škapular koji je nosio ispod košulje i pružio ga prema moru čineći s njim znak križa. Potom ga je bacio u vodu.

Vjetrovi su se odmah zaustavili i valovi smirili, osim jednog koji je izbacio škapular na palubu, pred noge McAuliffea. Drugi su putnici ostali u čudu, posebice jedan protestant koji je također bio na brodu. MaAuliffe mu je ispričao o povijesti i značenju smeđeg škapulara, a kada je brod stigao u Sydney, on i njegova obitelj otišli su u kapelicu sv. Marije (danas katedralu sv. Marije). Kasnije su postali članovima Katoličke Crkve.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh