Vijesti

SESTRA CONSOLATA DI SANTO

Časna sestra koja je radila s Padre Pijom preminula u 102. godini 1975. godine sestra Consolata prestala je raditi u bolnici, u dobi od 59 godina. Potom je ušla u klaustar s kapucinima kako bi se pripremila za „svetu smrt“, vjerujući da će umrijeti za nekoliko godina. Međutim, živjela je još 42 godine

Časna sestra koja je radila s Padre Pijom preminula u 102. godini

Foto: Screenshot/Padre Pio Teleradio

 

Sestra Consolata di Santo, jedna od prvih časnih sestara u bolnici sv. Padre Pija, umrla je 2. ožujka u 102. godini života. Rođena 1916. godine u Sant’Eramo al Colle, u Italiji. Bila je najmlađa od desetero djece, od kojih su se svi posvetili Bogu. Njezina majka, prije nego što je umrla i primila posljednju pomast, zatražila je tu milost za svoju djecu.

U rujnu 1955. sestra Consolata bila je jedna od tri sestre koje su došle u San Giovanni Rotondo, gdje se nalazila bolnica sv. Pija.

Rekla je da je, kada je prvi put upoznala svetog čovjeka, bila zadivljena njegovim „lijepim osmijehom i razigranim ponašanjem“. Rekao je sestrama da ne brinu jer će doći raditi i drugi vjernici. Šest mjeseci kasnije, u „Casa Sollievo della Sofferenza“ bilo je već 15 radnika. Sestra Consolata radila je u bolnici 20 godina, brinući se za pacijente zajedno s Padre Pijom.

1975. godine sestra Consolata prestala je raditi u bolnici, u dobi od 59 godina. Prema Avveniru, ušla je u klaustar s kapucinima kako bi se pripremila za „svetu smrt“, vjerujući da će umrijeti za nekoliko godina. Međutim, živjela je još 42 godine.

Izvor: CNA

Prevela Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh