Vijesti

CARITASOVA KAMPANJA ‘DA ŽIVOT IMAJU’ // Započet projekt gradnje objekta za mlade koji moraju napustiti domove i za siromašne studente

Započet projekt gradnje objekta za mlade koji moraju napustiti domove i za siromašne studente

Foto: Caritas

 

Gotovo 800 djece i mladih nalazi se u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Nakon 18. godine, svi oni moraju napustiti dom i osamostaliti se…

Svake godine otprilike 60 mladih izađe iz domova; neki se od njih zaposle i snađu, dok drugi ostanu prepušteni sami sebi, bez podrške bližnjih i nedostatka financijskih sredstava za život.

Kampanja podrazumijeva izgradnju objekta za privremeni smještaj

Kako bi pomogao tim mladim ljudima, kao i siromašnim studentima koji nisu ostvarili pravo upisa u studentski dom, Caritas je pokrenuo kampanju naziva ‘Da život imaju’. Caritasova inicijativa podrazumijeva izgradnju objekta za dvogodišnji smještaj mladih koji napuste domove i smještaj za siromašne studente koji nisu ostvarili pravo na studentski dom.

Troškovi gradnje

Izgradnja objekta u Zagrebu trebala bi biti završena do kraja 2018. godine. Objekt bi trebao osigurati smještaj za 31 korisnika. Vrijednost radova procijenjena je na 8,7 milijuna kuna. Do sada je prikupljeno 3,2 milijuna kuna, što bi značilo da je potrebno skupiti još 5,5 milijuna kuna.

Tim povodom stanovnicima Zagreba podijeljeno je oko pola milijuna letaka s priloženim uplatnicama za dobrovoljne donacije. Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva sve koji su u mogućnosti da se pridruže projektu i na taj način pomognu mladima koji su bez ikakve podrške, vratiti povjerenje i život.

Donacije

Svi koji su u mogućnosti, mogu pomoći uplatom putem interneta – www.czn.hr/donacije-online, i tako pružiti podršku onima koji se nalaze u nešto težoj životnoj situaciji.

Pozivamo i vas, da svojim prilogom podržite one koji kreću u život bez podrške bližnjih, i postanete dio njihove radosti na životom putu! I malo, ako je od srca, njima znači puno.

Najčitanije

Na vrh