Svjedočanstva

ISUSOVA POMOĆ

CALEB QUAYE Nikada se prije nisam smatrao ovisnikom, ali sada sam priznao Bogu da sam beznadni ovisnik o drogama Dok sam ležao u krevetu, tresući se i preznojavajući, znao sam da je to sve ili ništa. Da bih istinski prihvatio Isusa kao Gospodara svoga života, morao sam sve ostaviti iza sebe. Stari je život morao završiti, tu i sada. Morao sam se odreći svoje zakletve da ću uspjeti sam. Morao sam priznati da sam poražen.

Foto: Shutterstock

 

Ignoriranje ljudske sposobnosti za zlo dovodi nas do uvjerenja da nam nisu potrebna pravila i smjernice ponašanja za nas i za druge, a istina je suprotna. Prepoznavanje mračne strane ne znači da većina ljudi nije dobra ili da ne žele činiti dobro, već da čak i najbolja živuća osoba nije u stanju uvijek učiniti što je najbolje za nju i druge. To jednostavno znači da se u donošenju odluka ne možemo osloniti samo na sebe.

Kada mi je pomogao da ovo shvatim, Bog mi je pokazao zašto je moja potraga za njime bila neuspješna. Nisam ga mogao pronaći jer u mome životu nije bilo mjesta za njega. Nije bilo mjesta jer sam odlučio sve učiniti sam. Odlučio sam biti „poput Boga, znajući dobro i zlo“. Svu sam svoju vjeru položio u sebe te mi je bilo nemoguće vjerovati Bogu. Ne možeš istovremeno biti neovisan i ovisan.

Bog te ne poziva da bi samo stajao u crkvi i mahao rukama. Bog traži potpuno posvećenje.

Dakle, Bog mi je pokazivao da ovisim o njemu. Pokazivao mi je da sam ne mogu postići ništa. I tako sam shvatio da kršćanstvo uopće nije negativno, dapače, divno je i pozitivno. Jer kršćanstvo nudi put preko provalije koja nas razdvaja od Boga, a to je vjera u Isusa Krista, njegova Sina. Mi ne možemo ispravno odlučivati za sebe, ali možemo tražiti njegovu volju za svoj život i tako ćemo ispravno odlučivati.

Ali taj dar ima svoju cijenu. Bog te ne poziva da bi samo stajao u crkvi i mahao rukama. Bog traži potpuno posvećenje. Traži odustajanje od staroga sebe, ostavljanje staroga života iza sebe kao što zmija ostavlja staru kožu i „nanovo rođenje“ u njegovu skrb za nas.

Nikada se prije nisam smatrao ovisnikom, ali sada sam priznao Bogu da sam beznadni ovisnik o drogama.

Dok sam ležao u krevetu, tresući se i preznojavajući, znao sam da je to sve ili ništa. Da bih istinski prihvatio Isusa kao Gospodara svoga života, morao sam sve ostaviti iza sebe. Stari je život morao završiti, tu i sada. Morao sam se odreći svoje zakletve da ću uspjeti sam. Morao sam priznati da sam poražen.

Bio sam spreman upravo to učiniti. Ležao sam na tom krevetu i vapio Bogu. Vapio sam Isusu. Nikada se prije nisam smatrao ovisnikom, ali sada sam priznao Bogu da sam beznadni ovisnik o drogama. Uvijek sam mislio da se mogu prestati drogirati kad god to poželim, da sve imam pod kontrolom. Ali sada sam priznao Bogu da nemam kontrole, da nisam u stanju prestati, da to želim, ali mi je potrebna njegova snaga, jer moja nije dovoljna.

 

Iz knjige „Glasnije od rock and rolla” autora Caleba Quayea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 63 umjesto 90 kuna možete nabaviti u našim akcijama, ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh