Svjedočanstva

ERIC I LYLE MENENDEZ

Braća koja su ubila svoje roditelje susrela se nakon 20 godina Nakon što su osuđeni na doživotnu kaznu, Erika i Lylea odvojili su i poslali ih u različite zatvore i oni se otada nisu vidjeli. Prošlog tjedna, susreli su se prvi put nakon 20 godina...

Braća Lyle i Erik Menendez 1989. godine su vatrenim oružjem ubili svoje roditelje u njihovoj vili na Beverly Hillsu. Nakon što su to učinili, nazvali su policiju i pokušali prikazati zločin kao oružanu pljačku. U početku se nije sumnjalo na njih, ali svojim rasipnim ponašanjem probudili su sumnju.

Osuđeni su 1996. godine a javnost je vjerovala da su to učinili kako bi naslijedili bogatstvo svojih roditelja.

Otac ih je seksualno zlostavljao

No, svjedočanstva braće, i drugih članova obitelji, otkrila su da dugačku prošlost ekstremnog seksualnog zlostavljanja njihova oca Josea Menendeza. Nakon što su osuđeni na doživotnu kaznu, Erika i Lylea odvojili su i poslali ih u različite zatvore i oni se otada nisu vidjeli. Prošlog tjedna, susreli su se prvi put nakon 20 godina.

Pronašao vjeru u zatvoru

Erikova i Lyleova tetka, Marta Cano, nedavno je za ABC News govorila o vjeri koju je njezin nećak Erik pronašao u zatvoru. Marta je rekla da Erik podučava skupinu zatvorenika o Isusu te da ju je zamolio da mu pošalje kakvo štivo o toj temi.

„On stvarno želi da i drugi zatvorenici saznaju da postoji Bog koji ih voli. To mi je predivno jer kod kuće nije primio baš ništa od vjere”, rekla je.

„To nije bilo hladnokrvno ubojstvo. Učinili su to iz straha, totalnog straha”.

Marta jako voli svoje nećake. Naziva ih „slatkim i lijepim dječacima”, a njihov zločin smatra obrambenim mehanizmom. „To nije bilo hladnokrvno ubojstvo. Učinili su to iz straha, totalnog straha”.

„Kako biste se vi osjećali da vas je netko zlostavljao cijeli život? To je obrambeni mehanizam koji svi imamo. Ne možemo znati što bismo učinili na njihovu mjestu.”

Marta svakoga dana moli i nada se da će njezini nećaci biti pušteni na slobodu, unatoč tome što su osuđeni na doživotnu kaznu.

„Neke stvari moramo staviti u Božje ruke”, kazala je, „da se za njih pobrine Bog.”

Izvor: Faithit

Prevela Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh