Osobni razvoj

BOŽJI ZAKON

Koja je razlika između „prosuđivanja” i „osuđivanja”, i što znači da će kršćani „suditi svijet” Zašto je osuđivanje grijeh, a prosuđivanje nije? I što znači da će kršćani „suditi svijet”?!

Koja je razlika između „prosuđivanja” i „osuđivanja”, i što znači da će kršćani „suditi svijet”

Foto: Shutterstock

 

„Ne sudite da ne budete suđeni! Jer sudom kojim sudite bit ćete suđeni. I mjerom kojom mjerite mjerit će vam se“ (Mt 7,1–2).

Prosuđujemo – kada sudimo čistim srcem

Gospodin ovdje govori o naročitoj vrsti suđenja. S pravom prosuđujemo prijateljeve vozačke sposobnosti prije no što odlučimo s njime sjesti u automobil. S pravom prosuđujemo pouzdanost onih s kojima poslovno surađujemo. Donosimo sudove jedni o drugima u gotovo svim životnim prilikama – u odnosima, prijateljstvima, romantičnim odnosima, nadmetanju, poslu, itd. Procjene (sudovi) koji dolaze is srca obilježena razumijevanjem i sućuti, ne pokreću zakone odmazde. Sveti je Pavao rekao da će kršćani „suditi svijet“, pa čak i anđele (usp. 1 Kor 6,2–3).

Osuđujemo – kada sudimo nečistim srcem

Ali, kad druge sudimo nečistim srcem – s okrivljavanjem, osuđivanjem, ljutnjom, zavišću, ljubomorom ili gorčinom – tada se pokreću nepromjenljivi Božji zakoni i donose odmazdu.

Suditi roditelja nečistim srcem znači uskratiti mu poštovanje te se pokreću oba navedena zakona. Naš će se sud okrenuti protiv nas i neće nam biti dobro na zemlji. (…)

Ulomak iz knjige Johna Lorena Standforda i Marka Standforda Oslobođenje i unutarnje ozdravljenje. Više o knjizi možete saznati OVDJE. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Oslobođenje i unutarnje ozdravljenje“

Nema nikakve dvojbe da je svijet načet; narodi, obitelji, i pojedinci – svi redom imaju iskustvo slomljena i pala svijeta u kojemu Sotona ima svoja uporišta moći. No, vjernici trebaju postati slobodni, cjeloviti i zreli u Kristu. Kako to postići?

Odgovor daju sin i otac Sandford. U knjizi ćete naučiti kako ozdraviti čitavu osobu, u emocionalnom, tjelesnom i duhovnom smislu, te kako se djelotvorno služiti oslobođenjem i unutarnjim ozdravljenjem. Upute se temelje na biblijskoj istini te na iskustvu autorâ, koje je plod njihova dugogodišnjega bavljenja ovim službama.

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh