Duhovnost

PRUŽI SI ŠANSU

Božje riječi nas oblikuju bez obzira koliko smo otporan materijal Ne pružamo si šansu jer ne vjerujemo da će nas Božje riječi promijeniti... Danas pokušaj...

Foto: Pixabay


 

Riječi Svetog pisma mogu promijeniti čak i takav materijal koji izgleda ukočeno, tvrdo, nepopustljivo

Na ovom se mjestu valja prisjetiti teksta iz Knjige izlaska u kojem se govori o tome kako je Bog Mojsiju predao Deset zapovijedi koje bijahu uklesane na kamenim pločama. Uklesane riječi imaju snagu otisnuti svoj sadržaj čak i u kamenu, a istodobno u sebi skrivaju silu sposobnu promijeniti i najokorjelija srca i okamenjene duše. Riječi Svetog pisma mogu promijeniti čak i takav materijal koji izgleda ukočeno, tvrdo, nepopustljivo.

Bog se brine za sve, a ne samo za stvari od povijesnog značenja

Jednom je Bog kazao Mojsiju da progovori pećini: „Uzmi štap pa ti i tvoj brat Aron skupite zajednicu. Onda, na njihove oči, progovorite pećini da ustupi svoje vode. Iz pećine im izvedi vodu te napoj zajednicu i njezino blago.“ (Br 20, 8) Zapanjilo me to što se brinuo da se napoji čak i stoka! Bog se brine za sve, a ne samo za stvari od povijesnog značenja – to je odgovor onima koji govore: „Neću zamarati Boga svojim malim problemima.“

Božje riječi zapisane u Bibliji imaju snagu promijeniti čovjeka, čak i ako se radi o bešćutnu kamenu

Čak i pećina popušta pred snagom nekoliko Božjih riječi, a kako ne bi čovjek? Samo što se mi ne obraćamo sebi, toj pećini srca koja se u nama skriva, Božjim riječima. Ne pružamo si šansu jer ne vjerujemo da će nas Božje riječi promijeniti. Lakše je povjerovati da će to uspjeti terapeutskom priručniku negoli što ponavljanje riječi Svemogućeg može polučiti da iz nas poteče potok suza sreće, kao što je iz Mojsijeve pećine u pustinji potekla bujica vode. Narod koji je primio te riječi bijaše „neslomljiv“ narod. Božje riječi zapisane u Bibliji imaju snagu promijeniti čovjeka, čak i ako se radi o bešćutnu kamenu.

(…)

Dakle, kad se molimo Božjim riječima, one mijenjaju našu prirodu i oblikuju nas bez obzira na to koliko smo otporan materijal.

Iz knjige „Valovi milosti“ p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh