Duhovnost

SPOKOJ I POUZDANJE

Božja tajna za duhovnu snagu

Božja tajna za duhovnu snagu

Božju tajnu za duhovnu snagu nalazimo u Izaiji 30,15: „U povratku i počinku bit će vam spasenje, u spokoju i pouzdanju bit će snaga vaša.”


Riječ za spokoj na hebrejskom znači počinak – miran, opuštajući, oslobođen svake tjeskobe. Danas mnogi kršćani nemaju tu vrstu spokojstva i mirnoće ovdje opisane. Mnoštvo je vjernika uključeno u pomahnitalu aktivnost, ludo jureći kako bi postigli položaj, bogatstvo, imetak, zadovoljstvo. Čak i mnogi u službi jure brinući se, bojeći i tražeći odgovore na konferencijama, seminarima i u najbolje prodavanim knjigama. Svatko kao da želi rješenja, vodstvo, nešto što će smiriti njegov duh, međutim, traži to u svakom izvoru osim kod Gospodina. Ali Bog je već rekao riječ za njih kroz Izaiju i ako se ne obrate njemu kao svom izvoru, njihova će borba završiti u žalosti i zbrci.

Miran duh može u nas biti usađen samo po…

Apostol Petar govori o nakitu „krotkog i mirnog duha – ono što je dragocjeno pred Bogom” (1 Pt 3,4). Takav duh nema ništa s temperamentom ili osobnošću; na kraju krajeva, neki ljudi su prirodno skloni mirnoći i stidljivosti, dok su drugi skloni upravo suprotnom. Ne, miran duh o kojem Petar govori može jedino biti usađen u nas po Duhu Svetom. A dobra vijest je da on to daje svakome koji se u potpunosti pouzda u Gospodina.

Pouzdaj se u mene sa svime što imaš

Je li vaša kuća opuštajuće, mirno prebivalište ili je to mjesto sumnje, tjeskobe i nemira? Kad dođe nevolja, tražite li revno Boga prije nego ijedan drugi izvor? Taj proces pouzdanja prije svega u njega nije lagan, ali treba biti ohrabrujući! Naš Gospodin kaže: „Pouzdao si se u mene sa svojim spasenjem, a sad želim da se pouzdaš u mene sa svime u svom životu – zdravljem, obitelji, budućnošću. Sve to predaj meni!” Pođite u svoju tajnu klijet te ostanite nasamo s njim i on će ispuniti svaku vašu potrebu… pa čak i više!

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Autor: David Wilkerson (1931. – 2011.)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh