Aktualnosti

BOŽIĆNA AKCIJA NJEMAČKIH BENEDIKTINACA Prijavite svoje ime koje će u božićnoj noći biti položeno na mjesto Isusova rođenja u Betlehemu Svoje ime i prezime možete poslati najkasnije do utorka, 19. prosinca, te će ono u Božićnoj noći biti položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu.

Prijavite svoje ime koje će u božićnoj noći biti položeno na mjesto Isusova rođenja u Betlehemu

„Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem“ – geslo je Božićne akcije koju i ove godine (devetu godinu za redom) provode njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu u Svetoj Zemlji.


Svoje ime i prezime možete poslati na e-mail adresu [email protected] najkasnije do utorka, 19. prosinca, te će ono u Božićnoj noći biti položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu. Prijava i sudjelovanje je besplatno i bez ikakvih obveza, no tko želi može uplatiti dobrovoljni prilog za ovu opatiju i socijalne projekte u Svetoj zemlji. Prošle godine bilo je prijavljeno 63.599 imena. Razlog tako velikog odaziva i sudjelovanja prošle godine je ta što su i hrvatski katolički mediji podržali ovu Božićnu akciju.

Prema dostupnim informacijama bilo je dosta imena i prezimena iz Hrvatske, BiH, ali i iz inozemstva, što znači da su i hrvatski iseljenici sudjelovali u ovoj akciji. Njemački benediktinci i još stotinu vjernika, nakon Božićne polnoćke i noćnog molitvenog bdijenja (vigilije) pješice će se i ove godine u Božićnoj noći uputiti kao nekoć pastiri u Betlehem, gdje će na mjestu Isusova rođenja položiti listu s imenima i pomoliti se za sve njih.Nakon toga molit će jutarnju molitvu (Laudes) na mjestu Isusova rođenja. Iz Jeruzalema krenut će u dva sata, a u 10-ak kilometara udaljeni Betlehem stići će oko 4.30 sata ujutro. Lista imena je, kažu njemački benediktinci, iz godine u godinu sve duža, a i teža za nositi.

Više informacija o ovoj hvalevrijednoj inicijativi možete pronaći na portalu opatije www.dormitio.net ili na stranici na Facebooku pod nazivom „Dormition Abbey Jerusalem“. Sljedeće godine biti će tiskan prigodan letak i plakati božićne akcije po prvi put i na hrvatskom jeziku.

Izvor:  Medjugorje-info.com; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh