Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Bože moj, vrati nam smisao bračnog života, podigni nas, spasi nas, obrati nas, slomi svaku silu koja nas je svezala

RAZMATRANJE I MOLITVA

Koliko puta optužujemo jedno drugo kao supružnici, koliko puta mi kroz misli prođe sve i svašta, koliko puta me obuzme „crnilo“, slušam od prijatelja, bližnjih, na poslu, na televiziji o razvodima, o obiteljima sa problemima i kada se i pokušam okrenuti da vidim dobro, kao da me teret svega toga, svijeta, mojih misli, krivih postupaka moga/moje supruga/e obeshrabri. Jednostavno kao da me stalno okružuje i vodi neka zbrka, pa se pitam, što je tu u temelju, što ustvari upravlja mnome često u braku, što upravlja mojim/om suprugom? Razmišljam li uopće o tome na taj način? Moj brak, naš brak i moja nastojanja da brak funkcionira je dio života koji je najviše napadan, a najviše je napadan na način da mi netko uzima smisao, prikazuje mi situacije i supružnika baš onakvim čime se hrani moje „pravo“, moja sebičnost.

Učini sve novo Oče, molim te u Isusovo Ime, molim te, smiluj nam se!

Ne, ne želim se ovime opet optuživati, baš suprotno, želim živjeti, želim spoznati istinu, želim uzeti i prigrlili smisao koji Bog ima za moj život, za moj brak. Želim reći i odlučiti danas da je dosta da dopuštam svijetu, đavlu i svojem tijelu da mi uzima smisao, da mi uzima život, da zbog toga ranjavam svoga supružnika, a na koncu najviše ranjavam sebe i udaljujem se od Boga i bližnjih! Zašto se toliko dadnem varati?! Bože moj, vrati nam smisao bračnog života, podigni nas, spasi nas, obrati nas, slomi svaku silu koja nas je svezala i uvodi nas u besmisao! Odričem se u Isusovo Ime svakog besmisla i prihvaćam danas tvoje Riječi: „Evo činim sve novo!“ (Otk 21,5) Učini sve novo Oče, molim te u Isusovo Ime, molim te, smiluj nam se! Oprosti mi Isuse što prečesto ne vjerujem tebi, ne vjerujem u duhovnu stvarnost koja želi doslovno uništiti moja brak, što opravdavam svoja kriva djela i često za njih optužujem supruga/u.

Želim bdjeti svakodnevno od danas da ne padnem u napast (Mt 26,41).

Da, pogriješi, često je i bez ljubavi i bez poštovanja, no kakvo je moje srce, gdje je moje srce, što je sa mnom? Gdje sam ja?! Žao mi je Bože, baš mi je žao na mome ne znanju, predanju slabostima i grijehu! Želim bdjeti svakodnevno od danas da ne padnem u napast (Mt 26,41). I zato prihvaćam Božju Riječ za svoj brak koja mi kaže: „U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi.“ Predajem danas temelje, dubine, slabosti, jakosti, različitosti, greške, kvalitetne i dobre stvari i događaje, svaku sekundu našeg braka tebi Isuse, obnovi nas po svojoj Krvi! Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često ne vidimo koliko duhovna stvarnost ima utjecaja na moj brak, svijet i sve što me okružuje. Sve to pripišem svome supružniku i njegovom/njegovoj ne htijenju i/ili ne ljubavi i nepoštovanju. A ne vidim da sam i ja i on/a konstanto napadani, ali da ne uzimamo duhovnu obranu. Moja je odluka što ću učiniti sa onime što mi je dano – vrijeme, glas, misli, djela, a ponajviše Božja pomoć koja je tu čim ju odlučim zazvati. Vjerujem li u to?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh