Osobni razvoj

ISUS NIJE FARIZEJ

Bože, hvala Ti što me voliš i što me prihvaćaš, uvijek! Vjeruj u Njega, ljubi Ga, zalijepi se za Njega, pouzdaj se i vjeruj Mu

Foto: Shutterstock

 

Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega.“ (Ivan 3,18)

Bog želi izliječiti svoj narod od starih povreda koje su uzrokovane odbacivanjem. Bog želi da znaš da te On nikada neće odbaciti. U Mateju 11,28 On kaže: „Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.“ To se odnosi na one koji se trude biti savršeni, a kad padnu, krivnja ih izjeda.

Ljubi Ga, zalijepi se za Njega, pouzdaj se i vjeruj Mu

U Ivanu 3,18 Isus se obraća ljudima koji su pokušavali živjeti po farizejskom zakonu. Potrebno je mnogo da bi udovoljio farizejima – i danas ih ima dosta. Sigurna sam da poznaješ barem jednog – nekog tko ti između redova poručuje da te prihvaća ako si savršen i udovoljavaš mu, a ako slučajno nisi – odbacit će te bez trunke ljubavi.

Isus nije farizej. On govori u Ivanu 3,18 da onaj koji vjeruje u Njega neće biti osuđen. Vjeruj u Njega, ljubi Ga, zalijepi se za Njega, pouzdaj se i vjeruj Mu. Tada zaista, istinski možeš ući u život obilja koji ti nudi.

 

Molitva

Bože, hvala Ti što me voliš i što me uvijek prihvaćaš. Vjerujem u Tebe, volim Te, vjerujem Ti i oslanjam se na Tebe sa svime što je u meni.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh