Svijet

MJANMAR

BOLNA FOTOGRAFIJA Časna sestra kleči pred policijom moleći da prekinu nasilje Stotinjak prosvjednika uspjelo je pobjeći zahvaljujući hrabroj redovnici

Foto: Cardinal Charles Bo Twitter

 

Država Mjanmar u jugoistočnoj Aziji već mjesec dana ne spava mirno. Diljem zemlje narod prosvjeduje protiv vojne hunte koja je izvršila državni udar na civilnu vlast, a policija i vojska na to uzvraća nasiljem. Nekoliko desetaka prosvjednika je ubijeno, dok ih je većina uhićena i privedena.

Nadbiskup Yangoona, kardinal Charles Bo, koji trenutačno vrši funkciju predsjednika Federacije azijskih biskupskih konferencija, objavio je na svom Twitter profilu sliku redovnice, s. Ann Nu Thawng koja je stala ispred policije moleći ih da se zaustave. Kardinal Bo tvrdi da je stotinjak prosvjednika uspjelo pobjeći zahvaljujući redovnici koja je zaustavljala policiju, piše Laudato.hr.

„Danas su u cijeloj zemlji održani žestoki prosvjedi. Policija je hvatala, tukla, pa čak i pucala na ljude. Sa suzama u očima, s. Ann Nu Thawng moli i zaustavlja policiju da prestane hvatati prosvjednike. Stotinjak prosvjednika uspjelo je pobjeći zbog redovnice“, napisao je na svom Twitter profilu kardinal Bo.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh