Svjedočanstva

BOLESNIČKO POMAZANJE „Osjetila sam koliko je taj sakrament mojoj majci bio potreban“

Foto: Shutterstock

 

Hvaljen Isus i Marija!

Pišem ovo svjedočanstvo potaknuta člankom u Booku, pod naslovom Svećenički talenti, o bolesničkom pomazanju.

Posljednja godina i pol mojega života bila je vrlo teška. Moj brat poginuo je u prometnoj nesreći ostavivši za sobom suprugu i dvoje malodobne djece. Svi smo bili shrvani, posebno moja majka. Sedam mjeseci nakon bratove pogibije, majka je naglo oboljela i završila u bolnici u jako lošem stanju. Unatoč brojnim snimanjima i pretragama, danima nije postavljena prava dijagnoza. Stanje je bivalo sve gore. Tada su uslijedile dvije operacije crijeva jer se ispostavilo da je u pitanju tzv. crijevni infarkt. Molila sam za majku i prikazivala Mise. Molili su i mnogi drugi. U jednoj molitvi doslovno sam uzela Gospodina i Gospu za ruku te ih u mislima odvela do bolesničkoga kreveta moje majke, da budu uz nju, da ju liječe. Tijekom molitve jasno sam doživjela kako mi Gospa u dlan desne ruke stavlja ključ i nježno zatvara moj dlan svojim rukama kako bih taj ključ dobro čuvala. Taj mi se prizor snažno urezao u srce i stalno mi bio na pameti. Majčino stanje je bivalo sve gore. Ona je u jednom trenutku bila pri svijesti, a već u drugom u bunilu.

Tuga je bila velika, ali je u srcu bio neki neobjašnjiv, neshvatljiv mir. Pravi Božji mir i osjećaj koliko je taj sakrament mojoj majci bio potreban…

Prilikom jednog posjeta liječnici su mi obazrivo rekli da je smrtnost u ovakvim slučajevima jako velika i da je mojoj majci potrebna još jedna operacija. U tom trenutku mi je pred oči došla ona slika s ključem. Bio je to pravi trenutak rasvjetljenja. Istog sam trena liječnika zamolila da pozovu svećenika kako bi moja majka dobila bolesničko pomazanje te da prije toga ne rade nikakve zahvate.

Svećenik je došao brzo i majka je primila sakrament.

Dva tjedna nakon toga preminula je.

Tuga je bila velika, ona ljudska, ali je u srcu bio neki neobjašnjiv, neshvatljiv mir. Pravi Božji mir i osjećaj koliko je taj sakrament mojoj majci bio potreban. Bogu hvala i slava!

Posvjedočila N. N. (Podaci poznati uredništvu); Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh