Osobni razvoj

TOMISLAV IVANČIĆ

Bojiš se kritika? Ovako možeš prevladati taj strah Što god rekli o nama ostaje fragmentarno i polovično. Bitno je imati jasnu viziju o onome što radimo i ići bez predaha naprijed.

Bojiš se kritika? Ovako možeš prevladati taj strah

Foto: Shutterstock

 

Strah od kritike zadržava mnoge ljude od djelovanja u javnosti. Oni se boje kleveta, napada, osporavanja. Zato se radije povlače u pasivnost, govore o potrebi bolje politike, gospodarstva, kulture, vjerničkog angažmana, ali se skrivaju iza drugih. Oni čuvaju svoj život. Naravno da su zbog toga nesretni i besmisleni, jer ga time gube. Svaki naš posao, naš život i sve drugo pa i najskrovitije podložno je kritici i pogledu ljudi. A oni se postavljaju prema nama već prema svojoj dispoziciji i spoznaji onog što radimo.

Što god rekli o nama ostaje fragmentarno i polovično. Bitno je imati jasnu viziju o onome što radimo i ići bez predaha naprijed. Kritike su kao noć i dan. Danas te kritiziraju, sutra će te hvaliti zbog istog djela. Takvi su ljudi. Ne boj se! Poslušaj kritiku samo onih koji su spremni pomoći, koji imaju srca i čovjekoljubivosti.

Autor: Tomislav Ivančić

Izvor: Franjevci-st.com

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh