Osobni razvoj

Bojiš li se biti drugačiji?

Foto: Pixabay

 

Kažu da biti moderan znači slijediti trendove, slušati druge koji znaju što je „in“. Tako nam se često sugerira kako se odijevati, koje vrijednosti staviti u prvi plan, a usudim se reći – i kako živjeti. I ako nisi čvrsto prigrlio svoje životne ideale i vrijednosti, ako pred očima nemaš cilj zbog kojeg živiš i radiš, lako je odlutati i doći pod direktivu drugih.

Osjećaj neispunjenosti i čežnja za slobodom i radošću

Ipak, nakon određenog vremena, pojavi se onaj osjećaj neispunjenosti i težnje za nečim dubljim, nečim što nije prolazno, što nas ne čini robovima, već slobodnima i sretnima. I u tom trenutku traženja, najbolje se zrcale naši neuspjeli pokušaji potrage za smislom – naša lutanja, krivi odabiri, padovi… Nakon toga u srcu zaiskri želja – i to ona za novim početkom.

Ta želja nije nitko drugi, do li Bog koji progovara u našem srcu, želeći nas privući k sebi i pokazati da samo On može dati istinski mir i pravu radost. I onda kada oko nas bijesne oluje i kada se osjećamo nemoćnima i slabima. On nas želi učiniti unikatima svoje ljubavi. Unikatima koji će svojim životom svjedočiti Njega – i onda, kada životni križ postane teži. Ljubav daje snagu. Ona nas vodi i kroz najtamnija razdoblja života, kako bi smo radosna srca dočekali svjetlo.

Biti unikat i naslijedovati „Kristov trend“

Zato ti želim reći jedno – ne boj se biti drugačiji. Unikat. Naslijeduj samo jedan trend – onaj Isusa Krista. U ljubavi, nesebičnosti i strpljivosti. U praštanju i davanju. I onda, kada svi oko tebe budu mislili da si out, kada te budu smatrali ludim i govorili da si zaostao. Tada ćeš biti siguran da si na pravom putu. Jer put do raja nije posut laticama, nego trnjem.

Ne zaboravi jedno – ti si neprocjenjive vrijednosti. Dijamant Božje ljubavi. Sjaji tu istu ljubav gdje god pođeš, neka ona rasvijetli i najtamnija srca koja će se zateći u tvojoj blizini. Budi unikat. Onakav, kakvim te je Bog zamislio kad te je stvarao. Ako još uvijek nisi siguran kako sjati, moli. I Otac će otvoriti oči tvoga srca, kako bi spoznao Njegov plan s tvojim životom.

Najčitanije

Na vrh