Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Bojimo se ići u crkvu, ali se ne bojimo ići u supermarkete Postoji smrtonosniji virus od koronavirusa, a to je grijeh

Foto: Pixabay


 

(Lk 5,17-26)

Covid 19 nas je paralizirao, u duhovnom smislu. Mnogi od klera ne izlaze iz kuće. Paralizirani su u svojim kanonskim kućama. Boje se otići ususret ljudima.

Boje se koronavirusa koji ih može poslati na groblje, ali se ne boje onoga koji ih može poslati u pakao

Draži su im virtualni obredi. Boje se koronavirusa koji ih može poslati na groblje, ali se ne boje onoga koji ih može poslati u pakao. Gledajući svoje pastire paralizirane u kući, vjernicima je draže ostati u kući govoreći: „Ne nedostaje mi Euharistija jer je gledam na televiziji“. I euharistijsko slavlje je postalo virtualno.

Bez slušanja riječi, euharistijskog slavlja i bratskog jedinstva postajemo slabi te tako ponestane volje da činimo put vjere

Bojimo se ići u crkvu, ali se ne bojimo ići u supermarkete. Postoji smrtonosniji virus od koronavirusa, a to je grijeh. Bez slušanja riječi, euharistijskog slavlja i bratskog jedinstva postajemo slabi te tako ponestane volje da činimo put vjere. Grijeh rađa tjeskobu, muku, nemir, fobije, gnjev i neuroze.
Siguran sam da ova pandemija uzrokuje mnoge mentalne i tjelesne bolesti. Kome se ide za osloboditi se ovih bolesti? Ide se psihologu, a ne Kristu koji je stvorio psihologa. Jung, poznati psihoanalitičar, je govorio: „Više mentalno bolesnih ima među protestantima, nego među katolicima zahvaljujući sakramentu ispovijedi koji imaju u svojoj Crkvi“.

U katoličkoj Crkvi imamo ovu moć koju nam je dao Krist i, nažalost, ne koristimo je

U današnjem Evanđelju Isus kaže uzetomu: „Ustani i hodi. Otpušteni su ti grijesi!“. U katoličkoj Crkvi imamo ovu moć koju nam je dao Krist i, nažalost, ne koristimo je. Štoviše, ispovjedaonice su uvijek prazne. Ako danas odeš u katedralu vidjet ćeš 10 praznih ispovjedaonica, bez svećenika i bez pokajnika. Zaboravili smo da je glavna bolnica, u kojoj se liječe bolesti duha, ispovjedaonica.

Amen. Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh