Duhovnost

KARIZMA VJERE

Bog želi i može čovjeka ozdraviti

Foto: Aarón Blanco Tejedor ;Unsplash

 

Bog želi i može čovjeka ozdraviti. Zaista dolazi do mnogih čudesnih uslišanja, tako da se događaju…

Postoje ljudi koji imaju karizmu vjere (usp.1 Kor 12,9). Karizma vjere je dar povjerenja u ispunjenje raznih vrsta molitava, već po različitosti karizme. Tako na primjer onaj koji ima karizmu liječenja ili ozdravljanja, ima duboko povjerenje u Boga da će uslišati molitvu za ozdravljenje. Karizmatik, znači, ne posjeduje duhovni lijek za bolesti, već karizma ozdravljanja znači povjerenje u Boga da će kroz molitvu ozdraviti onoga za koga se molio. Vrlo često karizmu ozdravljanja imaju osobe koje su i same ozdravile od neizlječivih bolesti, jer su se same na svojem primjeru uvjerile da Bog želi i može čovjeka ozdraviti. Zaista dolazi do mnogih čudesnih uslišanja, tako da se događaju najrazličitija trenutačna ili postupna ozdravljenja.

Znam čovjeka koji ima pouzdanje da moli za bolesti kralježnice i dišnih organa, tako da stvarno velik postotak onih za koje moli ozdrave

Osobe s karizmom ozdravljanja obično ne mogu jednako uspješno moliti za sve vrste bolesti, nego za određene vrste bolesti imaju vjeru češće, a za neke druge vrste bolesti rjeđe. Upotrijebio sam riječi češće i rjeđe kako bih naglasio da je za svaku konkretnu molitvu potrebna posebna, tj. pojedinačna vjera, kao što je potrebno i posebno jamstvo da Bog u tom pojedinačnom slučaju želi tako intervenirati kako molitelj moli. Često slušamo da netko ima jaku, a netko slabu vjeru. Isus nam kaže da je dovoljna ona najmanja (velika kao zrno gorušice) za bilo koju vrstu molitve. Pravilnije bi bilo reći da netko ima jako, a netko slabo pouzdanje. Znam čovjeka koji ima pouzdanje da moli za bolesti kralježnice i dišnih organa, tako da stvarno velik postotak onih za koje moli ozdrave. Drugi opet ima pouzdanje za osobe koje imaju probleme s epilepsijom i bolestima duha, treći za nešto treće. Rijetki su oni koji imaju pouzdanje za veći broj bolesti. Pouzdanje (a ne vjera) raste s prakticiranjem molitve. Što više uspjeha u molitvi imamo, raste nam pouzdanje da će nam Bog dati vjeru. Vjera koju tražimo izravno je povezana s pouzdanjem koje imamo u Boga.

Božja riječ kaže da vjera dolazi od…

Divan primjer toga je Isusova molitva na Lazarovu grobu. Ispravno je dakle reći da imamo veliko ili malo pouzdanje u ispunjenje molitve, dok se za vjeru može reći da je imamo često, rijetko ili je uopće nemamo.

Božja riječ kaže da vjera dolazi od propovijedanja (usp. Rim 10,17) ili slušanja propovijedi. (…)

Iz knjige „Karizma vjere – vjera je” autora Josipa Lončara. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.
Knjigu do 9. travnja možete nabaviti po sniženoj cijeni od 56 umjesto 80 kuna!

Sve knjige J. Lončara, te p. Marka Glogovića na popustu su do 9. travnja!
Besplatna dostava za narudžbe iznad 100 kn (više na www.figulus.hr).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh