Duhovnost

KAO MARIJA

Bog želi da Njegovu riječ primimo na ovakav način… Bog želi da u vjeri budemo  odvažni i da mu dođemo s ovakvim stavom: „Obećao si nam, Gospodine. Sada to učini.“

Bog želi da Njegovu riječ primimo na ovakav način...

Foto: Pixabay


 

Znate li koja je razlika između Zaharije i Marije? Anđeo Gospodnji ukaza se Zahariji i reče: „Žena će ti Elizabeta roditi sina.“ Zaharija se nalazio u Svetištu Gospodnjem, ali je s nevjericom dočekao ove anđelove riječi: „Ta star sam i žena mi poodmakle dobi.“ Tada ga anđeo Gabriel opomenu zbog nevjere te reče: „Budući da nisi povjerovao mojim riječima, koje će se ispuniti u svoje vrijeme, zanijemjet ćeš i nećeš moći govoriti do dana dok se to ne zbude.“ (vidi Lk 1,5-25)

„Obećao si nam, Gospodine. Sada to učini.“

S druge strane, kada se anđeo obratio Mariji, ona mu reče: „Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi.“ A Elizabeta je Mariju pozdravila ovako „Blažena ti što povjerova da će se ispuniti što ti je rečeno od Gospodina!“ (vidi Lk 5,26-45) Bog želi da Njegovu riječ primimo na ovakav način. Želi da u vjeri budemo  odvažni i da mu dođemo s ovakvim stavom: „Obećao si nam, Gospodine. Sada to učini.“ Bog se raduje tome kada svoju vjeru pokažemo time da ga držimo za riječ. Možemo li mi to?

vjera-koja-raste-3dIz knjige „Vjera koja raste autora Smitha Wiggleswortha. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Kupiti ju možete u elektroničkom izdanju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh