Osobni razvoj

BOG VIDI I NAGRADI SVAKI NAŠ NAPOR // Ne budimo srca tvrda, nego molimo za grešnike oko sebe Ponekad, potrebna je samo mala prilika, djelić sekunde, da Isus uđe u nečije srce i ispuni ga takvom radošću i vjerom da se više nikada ne okrene od Njega

Ne budimo srca tvrda, nego molimo za grešnike oko sebe

Foto: Shutterstock

 

Mi smo ti koji se moramo moliti i blagosloviti „velikog“ grešnika

Često, kada oko sebe gledamo „velike” grešnike, pomislimo kako nema šanse za neku osobu, pa čak kažemo i onu staru poznatu rečenicu: „Čak je i Bog dignuo ruke od njega!” No, trebamo biti svjesni da smo mi ti koji imamo mogućnosti tog „velikog” grešnika blagosloviti i pomoliti se za njega kako bi Gospodin dospio u njegovo jadno, presušeno i izgubljeno srce.

Ponekad, potrebna je samo mala prilika, djelić sekunde, da Isus uđe u nečije srce i ispuni ga takvom radošću i vjerom da se više nikada ne okrene od Njega. Samo malo odškrinuta vrata, ne širom otvorena, samo mali prolaz kroz koji može proći Gospodin. Toliko Mu je potrebno da izvadi kameno srce i zamijeni ga srcem od mesa.

Netko je dobro nažuljao svoja koljena moleći da bi nama bilo dobro

Stoga, ne budimo srca tvrda, već molimo za grešnike oko sebe. Neka nam to nikada ne bude teško. Netko je jednako tako molio za nas. Nemojmo zaboraviti da smo i mi griješili. Puno nas se u nekom razdoblju života obratilo i postavilo na noge te progledalo srcem od mesa. Netko je dobro nažuljao svoja koljena moleći za nas. Možda ne netko koga poznajemo, možda potpuni stranac koji je prošao pored nas i vidio nas shrvane ili je čuo naše psovke Bogu kao poštapalice dok smo mu sjedili iza uha, a možda samo nismo pozdravili svog susjeda ili smo mu dobacili neki ružni komentar. Možda je upravo taj stranac izmolio jedan Očenaš više za nas i zadobio ispunjenje želje kod Gospodina.

Kako bi bilo da za nas nije imao tko moliti?

Prilikom četvrtog Gospina ukazanje u Fatimi (19. kolovoza 1917.) Gospa je rekla: „Molite, mnogo molite i žrtvujte se za grešnike. Znajte, mnoge duše odlaze u pakao, jer se za njih nitko ne žrtvuje i ne moli.” Zastanimo i razmislimo malo nad time: kako bi bilo da za nas nije imao tko moliti? Možda smo „imali sreće” te je za nas molila naša pobožna baka, mama, otac ili prijateljica. No, što da njih nije bilo, što bi bilo s našim životima? U kojem bismo pravcu krenuli? Koji bismo životni put odabrali?

Besplatno primismo, besplatno dajmo

Neka nam nikad ne bude teško dati blagoslov svakom prolazniku za kojeg smatramo da mu je blagoslov potreban ili izmoliti Slava Ocu ili osobnu molitvu za neku osobu ili uputiti Gospodinu tek nekoliko riječi poput: „Učini srce njegovo po srcu svome!” Kad jednog dana dođemo gore, bliže Ocu, bit će nam ispostavljen račun. Besplatno primismo, stoga besplatno dajmo (Usp. Mt, 10,8).

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh