Duhovnost

VAŽNOST TIŠINE

Bog u duši koja šuti djeluje bez ikakvih poteškoća „Duša koja šuti je snažna. Nijedna joj protivština ne može nauditi ako ustraje u šutnji.“

Bog u duši koja šuti djeluje bez ikakvih poteškoća

Foto: Shutterstock

 

„Gospodin mi je dao spoznati da mu se ne mili brbljava duša. ‘U takvoj duši ne nalazim mira. Muči me stalna buka i u toj se buci ne razaznaje moj glas.’“ (Dn 1008)

Razmatranje

Okruženi smo bukom. Rijetko se nalazimo u potpunoj tišini, čak i u crkvi. A ponekad je buka u našim mislima glasnija od one izvanjske! Isus nam govori da ga stalna buka (nutarnja i vanjska) muči. Štoviše, ona nam ne daje čuti Božji glas u našim dušama. Sveta Faustina nam govori: „Duša koja šuti je snažna. Nijedna joj protivština ne može nauditi ako ustraje u šutnji. Duša koja šuti sposobna je za najdublje sjedinjenje s Bogom. Ona živi po nadahnuću Duha Svetoga. Bog u duši koja šuti djeluje bez ikakvih poteškoća.“ (Dn 477)

Možda ćete, kao što je opisano u 1 Kraljevima 19,12, doživjeti Božji glas poput „blagog lahora“. Ako uđete u tišinu, možda će vas iznenaditi ono što ćete čuti.

Molitva

Gospodine, sveta Faustina je rekla: „Strpljivost, molitva, i šutnja – one snaže dušu“ (Dn 944). Udijeli mi ove milosti.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh