Duhovnost

VAŽNOST TIŠINE

Bog u duši koja šuti djeluje bez ikakvih poteškoća „Duša koja šuti je snažna. Nijedna joj protivština ne može nauditi ako ustraje u šutnji.“

Bog u duši koja šuti djeluje bez ikakvih poteškoća

Foto: Shutterstock


 

„Gospodin mi je dao spoznati da mu se ne mili brbljava duša. ‘U takvoj duši ne nalazim mira. Muči me stalna buka i u toj se buci ne razaznaje moj glas.’“ (Dn 1008)

Razmatranje

Okruženi smo bukom. Rijetko se nalazimo u potpunoj tišini, čak i u crkvi. A ponekad je buka u našim mislima glasnija od one izvanjske! Isus nam govori da ga stalna buka (nutarnja i vanjska) muči. Štoviše, ona nam ne daje čuti Božji glas u našim dušama. Sveta Faustina nam govori: „Duša koja šuti je snažna. Nijedna joj protivština ne može nauditi ako ustraje u šutnji. Duša koja šuti sposobna je za najdublje sjedinjenje s Bogom. Ona živi po nadahnuću Duha Svetoga. Bog u duši koja šuti djeluje bez ikakvih poteškoća.“ (Dn 477)

Možda ćete, kao što je opisano u 1 Kraljevima 19,12, doživjeti Božji glas poput „blagog lahora“. Ako uđete u tišinu, možda će vas iznenaditi ono što ćete čuti.

Molitva

Gospodine, sveta Faustina je rekla: „Strpljivost, molitva, i šutnja – one snaže dušu“ (Dn 944). Udijeli mi ove milosti.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu do 30. studenoga možete nabaviti po sniženoj cijeni za 88 umjesto 110 kunaovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh