Duhovnost

DAVID WILKERSON

Bog se ne skriva od nas kad sagriješimo. Nikada! Ne moraš zaraditi za svoj put povratka do njegove blagonaklonosti. Ne moraš se praviti da si žalostan ili glumiti suze. Pođi Ocu

Bog se ne skriva od nas kad sagriješimo. Nikada!

Foto: Shutterstock

 

Znamo da nas Bog želi utješiti i pomoći nam, da sva naša bremena mogu biti oduzeta kad smo nasamo s njim

Zašto više nitko od nas ne moli kako bi trebao? Znamo da nas Bog želi utješiti i pomoći nam. Znamo da sva naša bremena mogu biti oduzeta kad smo nasamo s njim. Duboko u nama postoji nešto što nas neprestano poziva na molitvu. To je glas Duha Svetog koji govori: „Dođi!” Dođite na vodu koja gasi tu žeđ duše! Dođite Ocu koji suosjeća sa svojom djecom. Dođite Gospodinu života koji obećava oprostiti svaki počinjeni grijeh. Dođite Onom koji vas odbija osuditi i ostaviti ili se sakriti od vas.

Pođi Ocu, otvori srce i reci mu sve o svojim padovima i borbama

Bog se ne skriva od nas kad sagriješimo. Nikada! To nam samo naš strah osuđuje srce. Kad su Adam i Eva sagriješili, Bog se nije sakrio u vrtu. On im je ponovno došao pozivajući ih i čeznući za njihovim zajedništvom i ljubavlju. Mi se sami skrivamo zbog krivnje i osude. I ne možemo ni zamisliti da bi nas Bog još uvijek ljubio kad smo tako neposlušni i nezahvalni.

Dođite hrabro do njegova prijestolja, čak i kad ste sagriješili ili iznevjerili. On odmah oprašta onima koji se kaju sa svetom žalošću. Ne morate provoditi sate i dane u grizodušju i krivnji. Ne morate zaraditi za svoj put povratka do njegove blagonaklonosti. Ne morate se praviti da ste žalosni ili glumiti suze. Pođite Ocu, savijte svoja koljena, otvorite srce i isplačite svoju agoniju i bol. Recite mu sve o svojim padovima i o svojim borbama. Recite mu o svojoj samoći, strahu i promašajima.

Autor: David Wilkerson. Izvor: „Put života”

„Put života” je časopis za dublji duhovni život. Izlazi jednom mjesečno i besplatan je. Čitatelji ga mogu naručiti putem telefona, poštom i elektroničkom poštom. Put života, Ilica 200, Zagreb; 01/370-7628; [email protected].

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh