Svjedočanstva

ORESTE PESARE

Bog se brine za sve naše potrebe. Ovo će vam svjedočanstvo pomoći da se uvjerite u to Aleluja Gospodinu koji na maštovite načine proviđa svoje velikodušne darove. Aleluja Gospodinu i za mnoge sluge koji su Ga spremni čuti i djelovati prema Njegovim poticajima

Foto: Unsplash

 

Pristupajmo dakle smjelo Prijestolju milosti da primimo milosrđe i milost nađemo za pomoć u pravi čas! (Hebrejima 4, 16)

Velikodušna pomoć Franca i Biance nije bilo jedino što je Gospodin imao u planu kako bi se pobrinuo o našoj obitelji. Svake bi nam jeseni razni vjernici donosili velike količine vina i maslinovog ulja koje su proizvodili na svojim farmama (sjećam se, između ostalih, Antonia i Nunzije, Tonina i Tizijane, Cira i Angele). Nije nam nedostajala ni bilo koja druga vrsta hrane (veliko hvala Mariji na tome, između ostalih) ni drugih potrepština za kuću i svakodnevni život. Čak ni „capretto“, omiljeno uskršnje jelo…

Gospodin mi je dva puta osigurao novac potreban za kotizaciju i putne troškove za odlazak na duhovne vježbe

Namirnice su neprestano dolazile po velikodušnosti mnogih koji su se osjećali potaknutima Gospodinom: odjeća za sve članove naše obitelji i za sva godišnja doba (na tome sam, među ostalima, više nego zahvalan svome prijatelju Linu i njegovoj supruzi Dini), ali i novac koji je dolazio poštom od nepoznatih donatora. Tako mi je, na primjer, Gospodin dva puta osigurao novac potreban za kotizaciju i putne troškove za odlazak na duhovne vježbe.

Jednom drugom prilikom, kako bih sudjelovao na godišnjem nacionalnom susretu Katoličke karizmatske obnove u Italiji, jednostavno sam zamolio Gospodina da providi ono što mi je potrebno, a On je iznova pokazao svoju vjernost

Jednom drugom prilikom, kako bih sudjelovao na godišnjem nacionalnom susretu Katoličke karizmatske obnove u Italiji, jednostavno sam zamolio Gospodina da providi ono što mi je potrebno, a On je iznova pokazao svoju vjernost. Moj prijatelj, don Gianni, nazvao me je i radosno ispričao kako mu je – kako se to ponekad događa svećenicima – jedna gospođa darovala nešto novca za njegove potrebe. Čim je novac primio u ruke, u mislima je vidio moje lice i bio siguran da je novac namijenjen meni.

Aleluja Gospodinu koji na maštovite načine proviđa svoje velikodušne darove. Aleluja Gospodinu i za mnoge sluge koji su Ga spremni čuti i djelovati prema Njegovim poticajima

Nakon telefonskog razgovora, odmah je sjeo u automobil i odvezao se 15 km do moje kuće kako bi mi donio dar. Iznos novca bio je točno onoliko koliko je bilo potrebno za odlazak na susret. Aleluja Gospodinu koji na maštovite načine proviđa svoje velikodušne darove. Aleluja Gospodinu i za mnoge sluge koji su Ga spremni čuti i djelovati prema Njegovim poticajima.

Ulomak iz nove knjige Biblioteke Figulus „Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu“ autora Orestea Pesarea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitajte ovdje, a možete ju kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh