Duhovnost

USLIŠANE MOLITVE

Bog odgovara na dublja pitanja Božje su odgojne metode izvrsne, odlične. Bog je izabrao način, to je Njegova pedagogija, da nam ne odgovara uvijek na istoj razini na kojoj postavljamo pitanja. On uvijek odgovara kada mu se molitvom obraćaš, nikada ne moliš uzalud.

Foto: Shutterstock


 

Kada je čovjeku previše dobro u životu, gledajući površinu života, lako zaboravi svoje dubine. Bog je izabrao način, to je Njegova pedagogija, da nam ne odgovara uvijek na istoj razini na kojoj postavljamo pitanja. Naša se pitanja često svode samo na sporednu i nevažnu stvarnost, ali Božji odgovor zaobilazi te nevažne sitnice i dolazi ravno u naše središte. Možda moliš da te Bog oslobodi bolesti. Ali Bog ti, umjesto uslišane molitve za ozdravljenje, daje snagu da upravo preko bolesti raste tvoja vjera na način na koji to ne bi nikada bilo moguće dok si zdrav.

Božje su odgojne metode izvrsne, odlične. On uvijek odgovara kada mu se molitvom obraćaš, nikada ne moliš uzalud

Bog često odgovara na dublje pitanje kojega još nisi svjestan, ali pitanje koje se počinje buditi upravo u odgovoru koji ti Bog daje. Božje su odgojne metode izvrsne, odlične. On uvijek odgovara kada mu se molitvom obraćaš, nikada ne moliš uzalud. Ali ne odgovarajući direktno na tvoja pitanja, otvara vrata prema nečemu potpuno novom i daje ti uvid u dubine koje još nisi otkrio. Na taj način stvara u tebi čežnju za ulaskom u neotkrivenu dubinu, čežnju za nečim što je puno važnije od onoga za što si molio ili što si pitao. To je ono što se stalno događa u Lurdu gdje bezbroj ljudi dolazi svake godine s nadom da će naći lijek i ozdravljenje na čudotvornom izvoru. Za očekivati je da se mnogi, ne našavši traženu utjehu, vraćaju svojim domovima ljuti i razočarani. Ali tomu nije tako. Svi su, gotovo svi, ozdravljeni na drugačiji način. Dobili su jaču i dublju vjeru, obnovljenu ljubav, veću predanost volji Božjoj i spremnost nošenja svoga trpljenja. Nije li ovo najveće čudo koje donosi najviše plodova i koristi kako Crkvi tako i svijetu?

Izvor: Facebook

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh