Osobni razvoj

KOJI JE TVOJ?

Motiv za djelovanje Bog nikada ne čini nešto osim iz ljubavi i milosrđa

Foto: Pixabay

„…Gospodin mi je dao spoznati neizrecivu Božju ljubav prema ljudima. Uzdiže nas sve do vlastitog Božanstva. Vodi se jedino ljubavlju i nedokučivim milosrđem.“ (Dn 1172)

Razmatranje

Mi uvijek imamo motiv za nešto što činimo. Ponekad djelujemo iz dobrih i uzvišenih motiva, kao kad doniramo u dobrotvorne svrhe jer vjerujemo da je to dobro i ispravno. No, ponekad djelujemo iz manje časnih motiva, kao kad u prometu drugome oduzmemo prednost jer nam se žuri. Jedini Božji motivi su ljubav i milosrđe. Zamisli kako je to čudesno. Bog nikada ne čini nešto osim iz ljubavi i milosrđa. Koliko bi tvoj život bio drugačiji kada bi sve što činiš bilo utemeljeno na Božjim motivima? Koliko bi svijet bio drugačiji kada bi svi tako činili?

Molitva

Isuse, daj mi hrabrost da preispitam motive svoga djelovanja.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi saznaj ovdje, a kupiti ju možete kupiti ovdje.

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh