Duhovnost

S. BOGNA

Bog nije šef neke tvrtke, a mi nismo osuđeni na borbu za njegovu pažnju Ako hoćemo doći do onoga bitnoga u kršćanstvu, potrebno je baciti iza leđa sav teret ljudskog poimanja pravednosti i zasluga u kontekstu Božje ljubavi.

Bog nije šef neke tvrtke, a mi nismo osuđeni na borbu za njegovu pažnju

Foto: Shutterstock

 

Prebivanje Boga u nama nije neko pitanje nagrade za dobro ponašanje. To je milost. Ako hoćemo doći do onoga bitnoga u kršćanstvu, potrebno je baciti iza leđa sav teret ljudskog poimanja pravednosti i zasluga u kontekstu Božje ljubavi. Čovjek ne mora raditi i postavljati se na trepavice da bi zaslužio Božju pažnju i poštovanje i kao rezultat plaću u obliku ljubavi. Bog nije šef neke tvrtke, a mi nismo osuđeni na borbu za njegovu pažnju.

Često nas prati uvjerenje kako se u nebo ide kao nagrada za dobro ponašanje. I to je uvjerenje toliko snažno da će…

Takvo mišljenje u kategorijama zavređivanja, u nama je duboko ukorijenjeno. Često nas prati uvjerenje kako se u nebo ide kao nagrada za dobro ponašanje. I to je uvjerenje toliko snažno da će se neki sigurno, kad budu ovo čitali, buniti: „Kako to? Nego radi čega se ide u nebo?“ Upravo to. Nebo se za nas otvorilo, prije nego što nam je došlo do pameti da moramo biti pobožni na ovom svijetu. Svojom smrću i uskrsnućem Isus nam je otvorio nebo. On je umro na križu ne samo za dobre i pobožne, već za sve, jer svi smo zgriješili i bila nam je oduzeta milost. A dobili smo je besplatno. Besplatno! Isus je platio cijenu svojom Krvlju. (…)

Iz knjige „Bog traži čovjeka“ s. Bogne Młynarz, ZDCh. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh