Duhovnost

RANJENI POBJEDNICI

Bog nas zamišlja potpuno drugačije negoli mi sami sebe Čija zamisao je važnija: ona Božja o tebi ili tvoja o sebi samome?

Bog nas zamišlja potpuno drugačije negoli mi sami sebe

Foto: Pixabay

 

Bog te ljubi i još uvijek si u mogućnosti otvoriti srce njegovoj ljubavi, bez obzira na to što misliš o sebi. Petar je mislio najgore o sebi i osjećao se nedostojnim grešnikom.

I moje ime je Petar, osjećam da su to moje riječi, jer i ja se osjećah kao on, slab, nepouzdan, i izgledao sam kao tiskarska greška u tekstu koju je Bog trebao izbrisati

Nalazio se između mržnje prema sebi i ponosa koji ga je uzvisivao nad drugima. Padajući pred Isusovim nogama, rekao je: „Idi od mene! Grešan sam čovjek, Gospodine!“ (Lk 5, 8b) To su naše riječi. I moje. I moje ime je Petar, osjećam da su to moje riječi, jer i ja se osjećah kao on, slab, nepouzdan, i izgledao sam kao tiskarska greška u tekstu koju je Bog trebao izbrisati. Čak sam mu to i govorio: „Zašto si me stvorio? Ja sam ti samo problem i teret, izbriši me i imat ćeš bar nekakvu utjehu na ovom svijetu!“ To je veoma loše mišljenje. On to nije učinio – i znam da neće nikada ni učiniti.

Svatko ima nekakav problem, nekakvu slabost koja ga čini nesavršenim i nepotpunim. Na našu sreću, Bog nas zamišlja potpuno drugačije negoli mi sami sebe

Možda je netko tko čita te riječi imao takvu kušnju ili će ju sutra imati. Kao i ja, kao i Petar – misli da bi Gospodin trebao od nas odustati. Možda smo fizički i psihički potpuno zdravi, ali u duhovnom smislu često smo invalidi i šepamo poput Jakova. Svatko ima nekakav problem, nekakvu slabost koja ga čini nesavršenim i nepotpunim. Na našu sreću, Bog nas zamišlja potpuno drugačije negoli mi sami sebe. Čija zamisao je važnija: ona Božja o tebi ili tvoja o sebi samome?

Iz knjige „Od Duha do uhaˮautora patera Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Knjigu po sniženoj cijeni od 90 umjesto 100 kuna možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh