Duhovnost

Bog nam je dao Mariju, bezgrešno začetu, kako bismo što lakše došli k njemu Evo što slavimo danas, na blagdan Bezgrešnog začeća Marijina!

Foto: Shutterstock


 

Bog je bio s Marijom usko povezan od trenutka njezina bezgrešnog začeća

Crkvena dogma govori nam o tome kako je Marija bila ispunjena Duhom Svetim od svojeg Bezgrešnog začeća. Bog je bio s Marijom usko povezan od trenutka njezina začeća. Ta povezanost nikad nije bila prekinuta, nego se samo sve više usavršavala.

Bog nam je dao Mariju kako bismo što lakše došli k njemu!

Za Mariju tako možemo reći kako je ona potpuno u Bogu i kako je Bog u njoj. Dolazeći joj u svojim molitvama, u njoj i s njom susrećemo i svoga Boga te se čitav taj susret zapravo i odvija u Bogu. Bog nam je dao Mariju kako bismo što lakše došli k njemu!

Dolazeći Mariji, u stvari dolazimo Bogu…

Ako smo svjesni što Pavao kaže time da ne živi više on, već da živi u njemu Bog, koliko je to kao stvarnost još prisutnije u Marije! Dolazeći Mariji, u stvari dolazimo Bogu kojemu je ona otvorila prostor da živi u njoj! Kad širom otvorimo vrata Bogu da živi u nama, tada i svi koji će po nama biti blagoslovljeni po ma kojem načinu očitovanja Božje prisutnosti u nama, ne dolaze zapravo k nama, nego Bogu koji živi u nama.

Krunica - Recenzija knjige

Iz knjige„Krunica – kako djelotvorno moliti krunicu” autora Josipa Lončara. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKI POPUST! Do 31. prosinca 2019. knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 55 umjesto 80 kuna!
Besplatna dostava za narudžbe iznad 200 kn (više na www.figulus.hr).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh