Obitelj

KAKO PRAVI MUŠKARCI ODGAJAJU SVOJE KĆERI

Bog nam daje savršeni primjer kako bismo trebali voditi svoje obitelji Vodite svoju obitelj kao što Dobri pastir vodi nas – s ljubavlju, razumijevanjem i čvrstom rukom. Vodite druge primjerom, ne samo riječima

Foto: Pixabay

 

Stvoreni smo na Božju sliku i to bi nas uvijek trebalo podsjećati da smo stvoreni za velike stvari. Bog nam daje savršeni primjer kako bismo trebali voditi svoje obitelji.

On traži poštovanje, ali daje nam slobodnu volju. On nam daje ono što nam treba, a ne nužno ono što mi mislimo da nam treba

On je Dobri Pastir koji svoje ovce ne vodi željeznom rukom, nego nježnim dodirom punim ljubavi. On traži poštovanje, ali daje nam slobodnu volju. On nam daje ono što nam treba, a ne nužno ono što mi mislimo da nam treba. Bog zna sve o nama i razumije više nego što ćemo mi o sebi ikada razumjeti. On nas savršeno poznaje i ljubi. Je li vam Božja ljubav prema nama uzor u skladu s kojim vodite svoju obitelj?

Konkretni koraci

1. Prestanite raditi nedjeljom.
2. Pokažite svojoj kćeri da vam je vrijeme koje provodite s Bogom na prvome mjestu.
3. Idite u crkvu svake nedjelje sa svojom obitelji i sjedite pored svoje supruge.
4. Nakon Mise provedite vrijeme sa svojom obitelji, makar ne radili ništa posebno.
5. Razgovarajte sa svojom obitelji o misnim čitanjima koja ste čuli u crkvi.
6. Vodite svoju obitelj kao što Dobri pastir vodi nas – s ljubavlju, razumijevanjem i čvrstom rukom. Vodite druge primjerom, ne samo riječima.

Iz knjige „Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri“ autora Alana Migliorata! Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Knjigu možete kupiti ovdje. Više o knjizi saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh