Osobni razvoj

TREBA TI VJERA I POSLUŠNOST

Bog može i hoće činiti nadnaravne stvari kroz nas! Kako osvojiti svoju obećanu zemlju?

Bog može i hoće činiti nadnaravne stvari kroz nas!

Foto: Pixabay


 

…da uđeš u zemlju koju ti daje GOSPODIN, Bog tvoj, zemlju kojom teče mlijeko i med, kao što ti je obećao GOSPODIN, Bog tvojih otaca (Pnz 27,3).

Bog u našim dnevnicima govori zapanjujuće stvari. On se naumio koristiti nama na mnogo veće načine nego što smo ikada mogli zamisliti. Naumio je kroz nas činiti mnogo veće stvari nego što smo mi sanjali činiti. Naumio nas je blagosloviti više nego što smo očekivali. Bog je Abrahamu rekao: „…u tebi će biti blagoslovljena sva plemena zemlje“ (Post 12,3). „I izvede ga van i reče: ‘Pogledaj sada na nebo i prebroji zvijezde ako ih možeš prebrojiti.’ I reče mu: ‘Toliko će biti tvoje sjeme’“ (Post 15,5). Bog je ovo obećanje Abrahamu dao kada je imao 75 godina i nije imao djece!
Kada je Bog u Bibliji svome narodu rekao što će učiniti kroz njih, oni bi mu često odgovorili da ne može tako velike stvari činiti kroz njih i objašnjavali zašto je to tako.

ne gledaj u svoje slabosti i nemoj Bogu objašnjavati zašto nešto ne može učiniti!

Mojsije je rekao: „Ja ne mogu voditi milijune ljudi jer ne mogu govoriti“ (vidi Izl 4,10-11). To Bogu uopće nije smetalo jer je znao da može govoriti kroz Mojsija i učiniti ga boljim nego što je bio. Međutim, Mojsije se nije dao uvjeriti. Bog se naljutio na Mojsija i rekao je: „U redu, dat ću ti Arona za glasnogovornika, ali da si mi vjerovao, govorio bih kroz tebe“ (vidi Izl 4,12-15). Poanta je: ne gledaj u svoje slabosti i nemoj Bogu objašnjavati zašto nešto ne može učiniti! Gledaj u Isusa i darove njegova Duha i reci: „Da, Gospodine, ti to možeš učiniti u meni po svome predivnome pomazanju!“ Usredotoči se na Isusa, a ne na sebe!
Bog je naumio ispuniti velika obećanja koja nam daje u našim dnevnicima, po svome pomazanome djelovanju u nama i kroz nas, a ne po našim vlastitim snagama. Ako samo vjerujemo i budemo poslušni, Bog može i hoće činiti nadnaravne stvari kroz nas!

Još nisam bio naučio da, kada Bog u mome dnevniku izgovori proroštvo, On otkriva moj potencijal. Ako hodam s rukom u Božjoj ruci, taj će se potencijal ostvariti. Ako to ne činim, potencijal će biti potraćen

Bog je Izraelcima rekao: „Dajem vam obećanu zemlju“ (Pnz 27,3). Bog će slične stvari reći svakome od nas u našim osobnim dnevnicima. Meni je rekao: „Mark, ti ćeš zemlju natopiti porukom o zajedništvu s Bogom“ (učeći ljude kako čuti Božji glas). Kako da odgovorimo kada nam Bog govori tako velike stvari?
Ja sam običavao reći: „Aleluja!“ te bih sjeo i gledao kako će Bog ispuniti obećanje. Često se ništa nije događalo i bio bih frustriran. Još nisam bio naučio da, kada Bog u mome dnevniku izgovori proroštvo, On otkriva moj potencijal. Ako hodam s rukom u Božjoj ruci, taj će se potencijal ostvariti. Ako to ne činim, potencijal će biti potraćen.

Iz knjige „Kako čuti Božji glas: 4 ključa” autorâ Marka i Patti Virkler. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 80 umjesto 100 kuna možete nabaviti  ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 199 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh