Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO OCA LIGHTNERA

BOG MI JE PROGOVORIO: Ovo je bio tvoj san. On je ispunjen. A sada moj… Prije kraja fakulteta, postao sam novi član nogometne momčadi Cleveland Browns. Bio sam na dobrom putu prema karijeri profesionalnog nogometaša, ali Bog je imao drukčiji plan

Foto: Pixabay

(…)

Tu je večer u mome studentskom domu („nogometnom domu“) bio organiziran tulum, na kojem je bilo oko 400 ljudi (i da, bilo je piva), no moj duh nije mogao uživati u slavlju. Oko ponoći mi je bilo dosta svega, te sam otišao u svoju sobu, zaključao vrata, izmolio krunicu i zaspao.

Oko 3 sata ujutro, usnuo sam san o onih deset akcija iz utakmice tog dana, o onih dvadeset minuta za vrijeme kojih sam mogao vidjeti bljeskove budućnosti. Dok sam spavao, Bog mi je pokazao da je to bio onaj isti san koji sam sanjao kad sam imao osam godina

Oko 3 sata ujutro, usnuo sam san o onih deset akcija iz utakmice tog dana, o onih dvadeset minuta za vrijeme kojih sam mogao vidjeti bljeskove budućnosti. Dok sam spavao, Bog mi je pokazao da je to bio onaj isti san koji sam sanjao kad sam imao osam godina. Bili smo na golemom stadionu; dresovi naše momčadi bili su isti kao dresovi Philadelphia Eaglesa; dresovi njihove momčadi bili su isti kao dresovi Arizona Cardinalsa. Dakle, ja sam kao dijete vidio i doživio samog sebe kako igram za profesionalnu nogometnu momčad.

Probudio sam se u čuđenju. A onda je Bog ponovno progovorio…

Probudio sam se u čuđenju. A onda je Bog ponovno progovorio: „Ovo je bio tvoj san. On je ispunjen. A sada moj – svećeništvo.“
Tadašnji nadbiskup, a danas kardinal, Timothy Dolan, 2005. godine, zaredio me je za katoličkog svećenika, i nikad nisam bio sretniji. Do dana današnjeg zahvaljujem Bogu što nisam postao profesionalni igrač, jer u ovom svijetu postoji previše načina da odlutamo od Boga. Američki nogomet za mene je bio jedan od tih načina, a svećeništvo je, bez sumnje, za mene život, najispunjeniji mogući.

Cijelo nevjerojatno svjedočanstvo oca Michaela Lightnera čitajte u knjizi „Evo ti Majke“ autorice Christine Watkins. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitajte ovdje, a kupiti ju možete ovdje.

Izdavačku kuću Kyrios možete pratiti na njezinoj stranici na Facebooku (ovdje).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh