Svjedočanstva

GRIJEH SAMOZADOVOLJAVANJA

Bog me je oslobodio problema s kojim se suočava (gotovo) svaki muškarac “Nakon tog razgovora odlučio sam da ću i ja pokušati prestati s tim. Kratko sam se molio i godinu se dana nisam samozadovoljavao. Uspješno sam izdržao na vlastito iznenađenje. Ali kad je godinu dana prošlo, vratio sam se staroj navici. Nekoliko sam puta ponovno pokušao, ali bih svaki put nakon mjesec dana pao. Tijekom tog vremena sve je u mojem životu krenulo nizbrdo.“

Bog me je oslobodio problema

Foto: Shutterstock

 

Prije nekoliko godina mučio sam se sa samozadovoljavanjem (puno više nego prosječni muškarac). Želio sam prestati jer sam znao da se to ne sviđa Bogu. Također, želio sam prestati kako bih očistio svoj um od nečistih misli. Jednostavno sam prihvatio da je to dio života svakog normalnog muškarca (barem sam tako mislio). Jednom sam na poslovnoj večeri razgovarao s kolegom koji mi je spomenuo da još nije poljubio zaručnicu „francuskim poljupcem“ (ili „zbario“ za sve mlađe). Rekao sam mu: „Wow! To je sjajno, kako imaš toliko samokontrole?“ Zatim sam ga pitao o samozadovoljavanju jer mi se je učinilo da je on momak s kojim bih mogao razgovarati o tome (nisam razgovarao sa svima o tome zbog očitih razloga). Odgovorio mi je da nikad nije masturbirao (tada je imao 24 godine).To me je zaprepastilo. Još mi je rekao da su on i dečki iz njegove grupe mladih razgovarali o tom problemu, i odlučili da će pokušati prestati masturbirati na godinu dana.

Bio sam siguran da misao nije moja. Bog mi je progovorio i oslobodio me moje navike. Od tog se trenutka više nisam samozadovoljavao

Nakon tog razgovora odlučio sam da ću i ja pokušati prestati s tim. Kratko sam se molio i godinu se dana nisam samozadovoljavao. Uspješno sam izdržao na vlastito iznenađenje. Ali kad je godinu dana prošlo, vratio sam se staroj navici. Nekoliko sam puta ponovno pokušao, ali bih svaki put nakon mjesec dana pao. Tijekom tog vremena sve je u mojem životu krenulo nizbrdo. Počeo sam se samozadovoljavati pet puta dnevno. Osjećao sam se prljavo i posramljeno, ali se nisam mogao kontrolirati. Počeo sam se redovito moliti Bogu, jer sam shvatio da bez njega ne mogu pobijediti tu ovisnost. Nakon nekoliko tjedana molitve, učio sam na svom računalu i tijekom učenja čuo sam glas koji je rekao: „Nikad se više nećeš samozadovoljavati.“ Bio sam siguran da misao nije moja. Bog mi je progovorio i oslobodio me moje navike. Od tog se trenutka više nisam samozadovoljavao. To je bio jedini put da mi je Bog progovorio i to mi je promijenilo život. Prošlo je mnogo godina od mojeg posljednjeg samozadovoljavanja. Mnogo puta sam se morao pouzdati u Boga da mi pomogne ostati čistim.

Nadam se da će ovo ohrabriti nekoga da pokloni svoje povjerenje Bogu i zatraži njegovu pomoć za oslobođenje od problema s kojim se suočava (gotovo) svaki muškarac.

Slava Bogu!

Izvor: Christian Faith

Prevela Ana Marija Lončar

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh