Svjedočanstva

ZNAŠ SVE MOJE MISLI I BRINEŠ ČAK I O MOJIM ŽELJAMA

Bog me doista razmazio Budi hvaljen, velikodušni i dobri, Gospodine

Foto: Pixabay

Tako dakle: smiluje se komu hoće, a otvrdnjuje koga hoće. (Hebrejima 4, 16)

Nije pretjerano reći da je naš Bog doista Bog detalja. Dovoljno je pogledati samog sebe: nije nas stvorio poput trupa stabla ili kamena, već nam je dao kosu, oči, uši, nos, usta… Sve je tako lijepo. Onda ruke, noge, stopala, prste – sve detalji stvoreni samo za nas. On je doista Bog detalja.

On uživa ljubeći svoju djecu, uvijek pokazujući dobrotu i smisao za humor, vodeći računa i o detaljima. Takvu vrstu pažnje doživio sam nekoliko puta

Nije nam samo providio automobil nego nam je providio upravo onaj koji sam želio. Nije mislio samo na „velike“ stvari, već se pobrinuo i za detalje. On uživa ljubeći svoju djecu, uvijek pokazujući dobrotu i smisao za humor, vodeći računa i o detaljima. Takvu vrstu pažnje doživio sam nekoliko puta. Dopustite mi da vam kažem više o tome…

Obilje trešanja i sladoleda

Bila je sezona trešanja. Jako volim trešnje, no nisu baš jeftine. Jednog jutra trudio sam se nadvladati silnu želju da kupim one velike i slatke trešnje koje rastu na području gdje sam rođen. Nisam molio za njih, niti sam svjesno izrazio svoju želju Gospodinu.

Aleluja, Gospodine! Znaš sve moje misli i brineš čak i o mojim željama

Istoga dana, u vrijeme ručka, posjetile su me dvije različite osobe, a svaka je od njih donijela veliku košaru punu ukusnih trešanja. Aleluja, Gospodine! Znaš sve moje misli i brineš čak i o mojim željama.

Jednom drugom prilikom zaista sam se zaželio sladoleda. Neposredno prije ručka, netko nam je pred vrata dostavio veliki paket izvrsnog sladoleda. Budi hvaljen, velikodušni i dobri Gospodine.

Ulomak iz nove knjige Biblioteke Figulus „Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu“ autora Orestea Pesarea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitajte ovdje, a možete ju kupiti ovdje.

Pročitaj i ovaj ulomak iz knjige o Božjoj providnosti:

„Gospodin je to učinio umjesto tebe“ 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh